Derde Literair Diner heeft thema "Spelen met taal"

01-06-2017, 15:50 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 19 juni 2017, 18:30 tot 22:00

Locatie:

Eemplein 71, Amersfoort
Het Eemhuis
Amersfoort

Maandagavond 19 juni vindt het derde Literair Diner van dit jaar plaats in het KAdECafé. Het thema deze keer is "Spelen met taal". De aanwezige gasten die avond zijn schrijvers Gaston Dorren en Henk Hardeman en dichter Jolanda Oudijk. Marleen Bekker verzorgt de muziek. Van harte welkom vanaf 18.30 uur.

Gaston Dorren is taaljournalist en schrijver van diverse boeken over taal. Hij schreef het uitbundig geprezen boek Taaltoerisme en zal hierover meer vertellen tijdens het Literair Diner. Dit boek is deze avond te koop voor slechts € 7,95. Kinderboekenschrijver Henk Hardeman won vorig jaar de schrijfwedstrijd "Schrijf een nieuw Bommelverhaal" met zijn boek "Het Lastpak". Net als in elk Bommelverhaal, bevat dit boek taalvondsten en maatschappelijke onderwerpen waar Hardeman u graag meer over vertelt tijdens het diner. Schrijver en dichter Jolanda Oudijk is met name op dichtgebied een expert in het spelen met taal en zal een aantal van haar gedichten voordragen. Zij verzorgt ook de maandelijkse schrijfcafés in het Eemhuis. Tot slot is cabaretier en podiumcoach Marleen Bekker aanwezig om haar eigen geschreven kleinkunstliedjes te zingen, terwijl ze zichzelf begeleidt op accordeon.

Aanmelden

Voor een bedrag van € 29,50 kunt u luisteren naar schrijvers, een dichter en een muzikant en geniet u van een driegangenmenu dat met liefde wordt klaargemaakt door medewerkers van het KAdECafé. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.bibliotheekeemland.nl. Er is plek voor maximaal vijftig personen, dus wees er snel bij!