• Een dagje heartfulness

    Lukasz Szmigiel

Een dagje heartfulness

02-05-2018, 16:03 | Lezersnieuws | Els den Outer

Datum:

zaterdag 16 juni 2018, 10:00 tot 16:00

Locatie:

Barchman Wuytierslaan 51
het VlinderHuys
Amersfoort

Een dagje ontspanning, plezier, stilte en bekrachtiging. Voor een ieder die een hartverwarmende dag wilt hebben. Een dag met korte introducties over het hoe en waarom van bepaalde oefeningen, met ontspanning, kleine opdrachten en meditatie. Allemaal om voor jouw hart te zorgen, de plek van jouw bezieling, enthousiasme, moed en liefde. Plaats: het VlinderHuys, Barchman Wuytierslaan 51 3819AB Amersfoort Datum: zaterdag 16 juni
Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur inloop vanaf 9:30 uur Bijdrage: ? 75,- per dag incl. koffie/thee en lunch Aanmelden: elsdenouter@kpnmail.nl

Waarom een dagje heartfulness? Over het algemeen hebben we veel aandacht voor onze gedachten wereld en minder voor onze harte wereld. Terwijl dat ons centrum is, de plek waar we onze bezieling,enthousiasme en moed ervaren. Zonder het hart wordt het leven dor en routine matig.

Het hart is de onzichtbare aanjager die jou richting geeft. Je kunt je hart voeden met ontspanning, plezier, liefde, stilte en positieve bekrachtiging. Daarnaast steeds bekwamer worden in leren luisteren naar je hart en daar naar te handelen.

Wat is het verschil tussen intelligentie van het verstand en hartintelligentie?

Het verstand cre?ert een zielloos leven en kan zich vrijwel niet voorstellen dat wij ??n compleet denkend organisme zijn met het hart als centrum.
Het verstand denkt volgens denkgewoonten en kopieert het verleden naar de toekomst.
En laat niet eenvoudig patronen los, vindt altijd de bevestiging van zijn gelijk
Het heeft een besloten perspectief en denkt dualistisch.
Is rechtlijnig.
Het is een krachtig instrument om te cre?ren en je in het leven te bewegen.
Als we zijn groot gebracht in de wetenschap dat onze hersenen de dienst uitmaken, dan is dat in onze beleving een waarheid en zien wij het hart niet anders dan een als een pomp en begrijpen we niet veel van hartintelligentie.
Het hart (de plek midden in onze borst) heeft veel kennis en informatie in zich. Dat is een andere kennis die we met het verstand vergaren. Het is meer een ?weten?. We hebben hart intelligentie nodig om wijsheid te ontwikkelen.
Het hart functioneert vanuit het nu
Oordeelt niet en verbindt.
Het hart is vanuit nature een bron van ruimte, vrede en compassie
En wijst jou de weg
In meditatie kom je met jouw bewustzijn bij je hart

Zet je denken in dienst van je hart. En geniet van die samenwerking!