Fietsboot Eemlijn komt terug in Eemhaven

02-02-2018, 09:40 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 2 februari 2018, 14:00 tot 14:30

Locatie:

, Binnenstad
Eemhaven Amersfoort
Binnenstad

Op vrijdagmiddag 2 februari komt de fietsboot Eemlijn op feestelijke wijze de Eemhaven binnenvaren. De Eemlijn heeft een ingrijpende onderhoudsbeurt gehad en ziet er weer picobello uit.

Groot onderhoud

In oktober is de Eemlijn naar de museumwerf in Vreeswijk gevaren. Het schip was toe aan groot onderhoud, met name omdat de scheepswand door erosie te dun is geworden. Grote delen van de Eemlijn moesten "gedubbeld" worden: op de zwakke delen werden nieuwe stalen platen gelast. Toen de fietsboot op de werf stond bleek dat ook andere onderdelen onderhoud nodig hadden.. Het uitlaatsysteem werd vervangen, de stuurinrichting verbeterd en ook de drinkwatervoorziening werd onder handen genomen. De vrijwilligers van de Eemlijn hebben het gehele schip, van onder tot boven, van links naar rechts en van binnen tot buiten geschuurd en geschilderd. Resultaat: De Eemlijn staat weer in de frisse blauw-witte kleuren en kan weer jaren mee.

Zingend de haven binnen

De Eemlijn komt om 14.15 uur de Eemhaven binnenvaren. Op de boot staan vrijwilligers van de fietsboot, die worden toegezongen door het shantykoor van de Waterlijn.

Open Fietsboot

Om 15.30 uur is "Open Fietsboot" voor belangstellenden. Onder het genot van een drankje en een hapje krijgt het publiek uitleg over de werkzaamheden die zijn verricht.

Onder de eerste 200 bezoekers worden 50 vrijkaartjes vergeven.