• Abbie de Quant en Elisabeth van Malde

    niet bekend

fluitiste Abbie de Quant en pianiste Elisabeth van Malde in Mannenzaal

22-02-2018, 20:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 18 maart 2018, 16:00 tot 18:00

Locatie:

Westsingel 47, Amersfoort
Kapel van Mannenzaal
Amersfoort

Ook dit jaar organiseert de Mannenzaal weer een aantal concerten in de serie "Mannenzaal Klassiek".

Als eerste in deze reeks geven fluitiste Abbie de Quant en pianiste Elisabeth van Malde op zondag 18 maart een recital. Op het programma staan werken van Johann Wilhelm Wilms, Rhené Baton, Rudolf Escher, Georges Enescu, Albert Roussel en Sergei Prokofiev.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is gewenst, via email: info@mannenzaal.nl

Kaarten: in de voorverkoop € 12,50, verkrijgbaar bij muziekhandel Van Hooren & Van Hees, Zuidsingel 7 of via email: info@mannenzaal.nl. Kaarten bij de kassa kosten € 15,00.

De carrière van fluitiste Abbie de Quant getuigt van een grote veelzijdigheid en een sterke drang tot muzikaal avontuur. Haar repertoire reikt van de barok tot de hedendaagse Westerse en Aziatische muziek. Met de artistieke dialoog die zij aangaat met andere kunstvormen, zoals poëzie, beeldende kunst, video en mime levert zij een verrassende bijdrage aan de podiumkunst.

Na een muziekstudie in Rotterdam en Parijs trad Elizabeth van Malde met diverse orkesten als soliste op. In kamermuziek-verband werkt zij regelmatig samen met instrumentalisten en vocalisten en coacht jonge musici. Zij begeleidde tijdens internationale muziekwedstrijden en -festivals. Zo was zij o.m. begeleidster op de concoursen waarbij fluitiste Abbie de Quant prijswinnares was.

Talloze bekende componisten hebben speciaal voor Abbie en Elisabeth gecomponeerd. Beiden hebben vele CD's gemaakt. In 2010 vierden zij hun 40-jarig jubileum als duo in het Concertgebouw te Amsterdam!