Gratis stiltewandelingen rond binnenstad

12-11-2018, 16:05 | Lezersnieuws | Han van Eijk

Datum:

woensdag 21 november 2018, 10:00 tot 11:30

Locatie:

Kleine Spui 32
Koppelpoort
Amersfoort

De Amersfoortse coach Han van Eijk (55) organiseert elke woensdag vanaf 10.00 uur een gratis stiltewandeling langs het water rondom de binnenstad. ‘Het is fijn en zinvol om bewust (mindful) te lopen, in een rustig tempo. Het feit dat je niet in je eentje wandelt, maar samen met minimaal één andere persoon terwijl je niet praat, helpt enorm om uit het onophoudelijke geratel van het denken te komen. Zo kun je je goed afstemmen op je lichaam en je ademhaling, terwijl je de dagelijkse routine onderbreekt’, zegt Han. Om te zorgen dat de aandacht zo weinig mogelijk wordt verstoord, wil hij dat de telefoontjes tijdens het lopen uit staan.

Tijdens de wandeling kan worden uitgegaan van een thema. Daarover geeft Han vooraf een korte mondelinge instructie. Afhankelijk van het gekozen thema geeft hij tijdens de wandeling enkele mindful opdrachten die de ervaring kunnen intensiveren. Vijf mogelijke thema’s zijn: je speciaal richten op geluid; mediteren op de vraag: ‘Wie ben ik?’; wandelen in een slakkentempo; je als een kind openen voor de wereld; lopen als de monnik Thich Nhat Hanh.

Een stiltewandeling duurt drie kwartier tot één uur. Han wacht de aangemelde wandelaar(s) op bij de Koppelpoort, waarna gezamenlijk wordt gelopen door het park langs het water tot even voorbij de Monnikendam. Daarna kan er in de stad nog wat worden gedronken en desgewenst nagepraat. Een wandeling op een ander tijdstip of een andere plek kan ook, evenals een wandeling zonder achteraf wat te drinken. Op zijn website (hanvaneijkcoaching.nl) is meer informatie over de wandelingen en de thema’s te lezen. Daar is ook de mogelijkheid om zich aan te melden voor een stiltewandeling.