Hardlooptraining

10-04-2018, 15:22 | Lezersnieuws | Dennis Aarnink

Datum:

woensdag 18 april 2018, 20:00

Locatie:

Schothorsterlaan 21
Park Schothorst
Amersfoort

Hardlopen Looptechniek en conditie verbeteren? Je energiek en fit voelen? Gewoon goed bezig zijn?

De woensdagavond-loopgroep van Dennis Aarnink (Schothorsterpark) verwelkomt graag nieuwe hardlopers- en loopsters!

Wil jij je conditie verbeteren? Je looptechniek verbeteren? Lekkerder in je vel zitten? Dan ben je van harte welkom om, onder leiding van een gediplomeerde looptrainer, met ons mee te trainen. Centraal in de trainingen staan loopscholing en het lopen op verschillende tempo?s op basis van low impact running. We starten de training vanaf een vaste locatie en er wordt er op wisselende parcoursen gelopen, afhankelijk van de kerntraining. Ben je een ervaren, minder ervaren of niet ervaren loper? Je vindt altijd aansluiting in de groep en we houden rekening met je ervaring en wat je wensen zijn. Als je wilt helpen we je met de voorbereiding om een marathonloper of 5k specialist te worden. Maar recreatieve lopers voelen zich ook thuis in de groep. Je wordt niet gedrild, maar je wordt wel uitgedaagd om je doel te halen. En wekelijks trainen is goed voor je conditie, je houding en je techniek.

Een training begint met warming-up, dynamische strekoefeningen en loopscholing. Daarna begint de Kerntraining; kortere en langere stukken, matig-intensieve en intensieve onderdelen worden afgewisseld. Ondertussen wordt er gekeken naar wat je kunt en hoe dat beter kan, waar je eventuele problemen vandaan komen en hoe ze zijn op te lossen.

Meedoen, of een (proef-)training willen volgen? Ieder woensdagavond om 20:00 uur. Locatie: Park Schothorst, Hooglandzijde. We verzamelen aan het einde van de Plataanweg/t-splitsing Engweg en lopen dan richting het park. Meld je van tevoren aan via dennis.aarnink@gmail.com of via WhatsApp op 06-40 36 38 00.

Met sportieve groeten, Dennis Aarnink