• Vaders voor vaders op Vaderdag

    nvt

ICS zoekt hardlopende vadersvoor estafette marathon Amersfoort op 18 juni

19-04-2017, 09:10 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 18 juli 2017, 10:00

Locatie:

Eemplein , Amersfoort
Amersfoort Marathon, start: Eemplein
Amersfoort

Vaders voor vaders op Vaderdag

Op 18 juni, met Vaderdag, lopen een of meerdere ICS estafette teams, bestaande uit uitsluitend vaders, gezamenlijk de Amersfoort Marathon. ICS, de ontwikkelingsorganisatie achter deze actie, wil Nederlandse vaders uitdagen zich in te spannen voor vaders in Kenia en Tanzania. Met de opbrengsten van de teams kunnen vaders in Oost-Afrika deelnemen aan de ICS ouderschapstrainingen. Hardlopende vaders kunnen zich nu aanmelden voor deelname.

Waarom ouderschapstrainingen?

De heersende ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in combinatie met armoede maakt opvoeding voor veel gezinnen in Oost-Afrika knap ingewikkeld. De wetenschappelijk beproefde ouderschapstraining van ICS helpt ouders te reflecteren op rolverdelingen, het nut van onderwijs, kinderbescherming maar bijvoorbeeld ook budgetbeheer. En veel vaders, die eerst nogal sceptisch reageren, zijn uiteindelijk enorm enthousiast. Het streven is om minstens 7.500 euro bijeen te verzamelen om zo 200 ouders de training te kunnen bieden waar al gauw 1.000 kinderen van kunnen profiteren.

Deelnemen:

• Je kunt jezelf inschrijven, alleen of met bevriende vaders, door je aan te melden bij Jantien Houweling: jantien.houweling@ics.nl of door te bellen naar 033 303 02 50. Een team bestaat uit vier vaders. Elk teamlid loopt dus 10,5 km, samen lopen jullie een marathon;

• ICS zorgt voor een startbewijs voor het hele team, die hoef je dus niet zelf via de organisatie te kopen;

• Je maakt een profiel aan op de crowdfundingswebsite PIF World, als individu of als team, en probeert zoveel mogelijk giften op te halen voor het goede doel;

• Op zondag 18 juni, om 10:30 uur verschijn je, gehuld in ICS t-shirt, samen met je teamgenoten aan de start in Amersfoort. ICS is er natuurlijk ook bij om jullie aan te moedigen!

Meer weten? Kijk op www.ics.nl of www.pifworld.com (zoek op ICS of estafette marathon)