• Stress laat je niet los

    onbekend

Info-bijeenkomst over Gestapelde stress en trauma verwerken

30-05-2017, 15:50 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 15 juni 2017, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Amsterdamseweg 43A, Amersfoort
Qi Amersfoort
Amersfoort

Gestapelde stress en trauma

Soms stapelen de stressvolle gebeurtenissen zich op. Verlies, relatieproblemen, gezondheidsklachten, zorgen… dan raakt de rek eruit. Burn-out ligt op de loer. Gevoelens van machteloosheid en twijfel overheersen.

Wat doet deze stapeling met je? Hoe kom je hier uit? Hoe verwerk je deze ervaringen?

Op donderdagavond 15 juni vertelt Ide Neumann hierover. Je kunt je gratis aanmelden via www.alsnogverwerkt.nl of bellen met 06 2278 0145.

Gestapelde stress

Eigenlijk kunnen we heel goed met stressvolle situaties omgaan. Zeker als we er wat tijd voor hebben en in goed gezelschap zijn. En we in staat zijn om te reageren.

Maar het wordt anders als de stressvolle gebeurtenissen zich opstapelen. Als er geen tijd is om te ervaren wat het met je doet. Als je geen gelegenheid hebt om te reageren, bijvoorbeeld omdat dit onverstandig lijkt. Of als je er alleen voor staat. Dan raakt niet alleen ons hoofd, maar ook ons lichaam, met name ons zenuwstelsel overbelast.

De stress stapelt zich op en kan tot lichamelijke en geestelijke klachten leiden. Ons lichaam protesteert, wil dat er tijd komt voor rust en ontspanning. Dit protest kan zo groot worden dat het ons lichaam plat legt. Dan is er sprake van burn-out. Ook chronische pijnklachten, slecht slapen, angst, niet in beweging kunnen komen, zijn vaak signalen van gestapelde stress. Bij het verwerken van gestapelde stress bieden we het lichaam, het zenuwstelsel, de ruimte om stap voor stap stress los te laten en ervaringen te verwerken.

Trauma verwerken

Trauma ontstaat als je niet goed kunt reageren op een bedreigende situatie. Het lichaam bereidt zich wel voor, maar kan niets doen. De overlevingsenergie blijft vastzitten in het lichaam. Vaak is dit de oorsprong van veel lichamelijke maar ook psychische klachten. Centraal in het verwerken van traumatische ervaringen is het losmaken en ontladen van deze vastzittende energie. Somatic Experiencing®, de behandelvorm die gebruikt wordt bij Alsnog Verwerkt, is hier speciaal voor ontwikkeld.

De informatiebijeenkomst is op donderdagavond 15 juni van 19.30 tot 21.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden gewenst via www.alsnogverwerkt.nl. Locatie: Amsterdamseweg 43A bij Qi Amersfoort. Voor vragen kun je bellen met 06 2278 0145.