• Chr. mannenkoor Jeduthun o.l.v. Arie Kortleven

    Chr. mannenkoor Jeduthun
  • Vox Jubilans o.l.v. André van Vliet

    Vox Jubilans
  • Arjan en Edith Post

    Job Bolier

Jeduthun en Vox Jubilans presenteren nieuwe cd in Amersfoort

12-09-2016, 14:21 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 30 september 2016, 14:06

Locatie:

Hof 1, Amersfoort
St. Joriskerk Amersfoort
Amersfoort

D.V. vrijdagavond 30 september a.s. vindt in de Sint Joriskerk, aan het Hof 1 te Amersfoort een feestelijk korenconcert plaats. Dit concert wordt gegeven door twee landelijk bekende, grote koren, te weten: het Christelijk Mannenkoor 'Jeduthun' uit Amersfoort o.l.v. Arie Kortleven en de Hervormde Gemengde Zangvereniging 'Vox Jubilans' uit Waddinxveen o.l.v. André van Vliet. Zowel de koor- als samenzang worden muzikaal begeleid door Marco den Toom op het orgel en Arjan en Edith Post op trompet.

De reden van dit korenconcert is de presentatie van een

nieuwe cd die de twee genoemde koren onlangs gezamenlijk hebben opgenomen. Op de cd, uitgebracht door Excellent Recordings, onder de titel: 'Looft Zijn grote naam', brengen beide koren liederen ten gehore uit hun eigen koorrepertoire.

Deze liederen: psalmen, geestelijke liederen als ook grotere werken van o.a. Gounod en Mendelssohn klinken ook op het presentatieconcert in Amersfoort. Er is een boeiend en gevarieerd programma samengesteld, waarin de koren elkaar afwisselen en ook samenzang en instrumentale solo is opgenomen.

Ds. M. Baan, Hervormd emeritus predikant te Veenendaal,

zal de avond openen en sluiten en verzorgt halverwege het programma ook een korte overdenking. Het concert begint om 20.00 uur. Toegangsbewijzen zijn in voorverkoop verkrijgbaar voor 10 euro per stuk, en kinderen t/m 12 jaar voor 3,50 euro via www.naarhetconcert.nl. Op de avond zelf zijn de kaarten aan de ingang van de kerk te koop voor resp. 15 euro en 5 euro.

Adres: St. Joriskerk, Hof 1 in Amersfoort - Parkeertip: Parkeergarage Flintplein, Walikerstraat 14, 3811 WT Amersfoort