• Jan en Dick

    .

Kampvuursessie bij Nieuwe Erven met muziek van 3 eilanden en van Jankobus Seunnenga

22-04-2016, 16:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 21 mei 2016, 20:30 tot 23:59

Locatie:

Amersfoort

Elke derde zaterdag van de maand bij Nieuwe Erven: mooie muziek op het podium en kampvuur buiten, wat wil je nog meer? Deze editie staat vooral in het teken van mooie gedichten op evenzo mooie muziek van het trio ' 3 eilanden' en Jankobus Seunnenga

De 3 eilanden zet gedichten van o.a. Slauerhoff, Vestdijk, Marsman, Lucebert en Nijhoff op muziek.

De band heeft inmiddels 3 CD's uitgebracht en speelde op diverse evenementen, poetryslams en ook voor de VPRO, Radio 1. Dit jaar staan ook weer een aantal optredens gepland en worden er opnames van nieuw werk gemaakt. Dit laatste in samenwerking met Jankobus Seunnenga, die later deze avond ook zal optreden.

Het 3 eilanden trio bestaat uit: Marcel Riebandt op percussie, Jos Gebbinck op bas en Dick Vestdijk op gitaar en zang. Echter, deze avond performen Jos en Dick als duo.

Een voorproefje beluisteren kan op:www.3eilanden.nl

Sinds Jankobus Seunnenga in 2009 solo is gegaan, heeft hij een aantal prachtige en door de pers zeer goed ontvangen cd's gemaakt. Deze Friese oerpunker, die in 2012 het 'Dreents Liedtiesfestival' won, verwierf bekendheid met de band 'Kobus gaat naar Appelscha', dat door muziekkrant OOR betiteld werd als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad.

Het Friesch Dagblad schreef n.a.v. het uitkomen van zijn laatste cd 'Melodie: Gedichten van Couperus' (2013).: "De muziek komt meteen aan. Een vleugje Angelsaksische ballade, een zweem Brel, een scheut Oost-Europa: het past allemaal wonderwel bij de sierlijke teksten".

Meer info en een voorproefje is te vinden op: www.jankobusseunnenga.nl

De avond is vrij toegankelijk, een vrijwillige bijdrage natuurlijk altijd welkom! Drankjes te koop aan de bar, maar helaas hebben we (nog) geen pin mogelijkheid.