• Zwemstart Keistad Triathlon Amersfoort

    Wouter Zondervan

Keistad Triathlon Amersfoort

21-08-2018, 13:10 | Lezersnieuws | Janneke van Wijngaarden

Datum:

zondag 2 september 2018, 09:30

Locatie:

Eemplein
Eemplein
Amersfoort

Op zondag 2 september wordt voor de 3e keer de Keistad Triathlon Amersfoort georganiseerd. De wedstrijd bestaat uit een jeugdwedstrijd (150 m zwemmen, 10 km fietsen, 2.5 km lopen), een 1/8 triathlon (500 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen) en een wedstrijd over de olympische afstand (1500 m zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen).

De organisatie heeft in samenspraak met de gemeente gekozen voor een start en finish op/rond het Eemplein. Het zwemparcours is in de Eemhaven. Het fietsparcours gaat langs de Eem via het buitengebied in Hoogland West en komt via het Industrieterrein Isselt terug richting het Eemplein. Het loopparcours is een rondje ten noorden van het Eemplein. Deze route gaat via de wijk Jericho & Jeruzalem, de Hooglandsedijk, Plantsoen Noord en de Koppelpoort met een finish op het Eemplein.

Om de wedstrijd veilig en ordelijk te laten verlopen, zijn verder een aantal verkeersmaatregelen noodzakelijk.

Een aantal straten worden tijdelijk geheel of gedeeltelijk afgesloten voor al het verkeer van 9 tot 17 uur. Ter plaatse wordt door bebording en een verkeersregelaar alternatieve routes aangegeven. ? De Kwekersweg wordt afgesloten van de Brabantsestraat tot Ringweg Koppel. Zodoende is de Kwekersbrug dus ook niet toegankelijk voor verkeer. Ter hoogte van de Hooglandsedijk is een oversteek voor bereikbaarheid van de wijk Jericho & Jeruzalem en de Koppel. ? De Malebrug (fietsbrug over de Eem) is niet toegankelijk tussen 9.30 uur en 16.15 uur. ? De AP Hilhorstweg wordt afgezet, met uitzondering van bestemmingsverkeer dat met de rijrichting meerijdt (van Soest richting Amersfoort). ? Het bruggetje over de Eem ter hoogte van het Eemplein, ?t Sasje, wordt afgesloten. Een alternatieve oversteek is via de Smallebrug of via de Grote en Kleine Spui. ? Verkeer op de Grote en Kleine Spui wordt omgeleid. ? Het fietspad langs de Eem, Bernard van Roijpad/De Schans, wordt afgezet. ? De Koppelbrug (Ringweg Koppel/Industrieweg) is afgesloten voor verkeer. ? De Koppelweg is van de Bladweg tot aan de Kwekersweg tijdens de wedstrijd afgesloten voor al het verkeer. ? De Nijverheidsweg-Noord is een eenrichtingsweg gedurende de wedstrijd. Verkeer kan alleen met de fietsrichting mee van de Radiumweg richting de Industrieweg rijden.

Op de website van de Keistad Triathlon (www.keistadtriathlon.nl) staat gedetailleerde informatie over het parcours en het programma.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking en begrip voor eventueel tijdelijk ongemak.