• Op 11 maart is onze open dag

Kom de ondernemende sfeer van Jenaplanschool De Bieshaar proeven

03-03-2016, 14:20 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 11 maart 2016, 08:30 tot 11:30

Locatie:

Hoogland

Voor kinderen die actief in het leven staan en hun talenten willen ontdekken. Voor hen biedt de ondernemende Jenaplanschool de Bieshaar vernieuwend onderwijs in Hoogland/Amersfoort-Noord. Kom vrijdagochtend 11 maart kijken tijdens onze open dag.

Kinderen die van elkaar leren is een van de uitgangspunten van het jenaplanonderwijs. In de klas, op het plein, in de schooltuin, of tijdens het maken van opdrachten. Samenwerking is een groot goed op de Bieshaar. Dat geldt voor de kinderen als ook voor het team. Directeur Wim Abbing: "Juist doordat kinderen vanaf de kleuterklas leren samen werken en spelen, zien ze goed waar hun eigen talenten en kwaliteiten liggen. Voor het ene kind zijn de cognitieve weektaken wellicht eenvoudig om te maken, terwijl een ander kind meer affiniteit heeft met praktische opdrachten. In ons onderwijs willen we zoveel mogelijk aan de verschillende behoeftes voldoen. Ieder kind is uniek en daar moet je aan werken als onderwijsteam."

Het uitgangspunt is en blijft dat kinderen zich op school veilig en geborgen voelen. De zorg voor een veilig leef- en werkklimaat staat bij De Bieshaar dan ook centraal. Ook ouders moeten zich op de Bieshaar thuis voelen. Wij vinden het belangrijk dat ouders bij ons op school meepraten, meedenken en meehelpen. Ouders lopen tegenwoordig tegen de veeleisendheid aan van de maatschappij aan hun kinderen, merkt Wim Abbing. "Wat ik vaak hoor als mensen ontevreden zijn over het huidige onderwijs is dat ouders zeggen: 'Ze zien mijn kind niet'. Dat is heel naar. Wij hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan een onderwijsprogramma waar een goede mix is tussen alle kerndoelen halen op gebied van lezen, rekenen en andere cognitieve vaardigheden. Daarnaast bieden we genoeg mogelijkheden om andere aspecten van leren naar boven halen bij kinderen. Zo zijn we een talentenbank aan het opzetten, zodat kinderen hun eigen talenten kunnen ontdekken. Wellicht is uw kind een rekentalent, maar het kan ook zijn dat uw kind fantastisch de belichting doet bij een optreden. Dat willen we graag met elkaar ontdekken."

Begin dit jaar kent De Bieshaar een ware leerlingenraad, waarin kinderen de school advies geven over wat nog beter kan. "Dat pakt ontzettend leuk uit", zegt Wim Abbing. "Zo hebben we dit jaar weer meegedaan met het Hooglandse carnaval, dat bleek een grote wens van de kinderen."

Kom op 11 maart kijken op de open dag. Voor meer info: www.bieshaarschool.nl.