• Simone Lamsma sluit Havikconcert zondag af

    Otto van den Toorn

Komend weekend Havikconcert

15-06-2017, 20:00 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 16 juni 2017, 20:30 tot zondag 18 juni 2017, 16:45

Locatie:

, Amersfoort
Havik
Amersfoort

Op vrijdagavond 16 juni opent om 20:30 Ensemble Rei het Havikconcert 2017 met toegankelijke hedendaagse muziek. Ze spelen onder andere van Philip Glass een deel uit Koyaanisqatsi, bekend uit de gelijknamige film van Francis Ford Coppola.

Dan gaan de jonge musici van Caravan (Julian Schneemann en Emmy Storms & Friends) met het publiek op een muzikale reis. Zij weven Arabische en Ierse klanken samen met klassieke muziek en jazz.

Speciale aandacht vraagt de zaterdagmiddag. Het is inmiddels traditie om dan de regionale talenten een podium te bieden. Van jong tot oud. Om te beginnen leerlingen van VioolLab en Scholen in de Kunst, dan studenten van het Utrechts Conservatorium en tenslotte twee regionale orkesten: Orkestvereniging Amersfoort en Flehite Sinfonietta. Zij spelen bekende klassieke werken zoals Les Toreadors uit 'Carmen' van Bizet.

Op zaterdagavond 17 juni om 20:30 vertolkt topcellist Roeland Duijne onder meer het jiddische klaaglied Kol Nidrei van Max Bruch. Daarna brengt Le Paradis (viool, fluit, piano, sopraan) Franse en Nederlandse muziek die gecomponeerd werd na Mondriaan en De Stijl.

Mike Fentross en Maarten Ornstein spelen muziek die past bij het invallen van de nacht op het Havik, als het stil wordt op de kade.

Op zondagmiddag 18 juni begint om 15.00 het programma van het Havikconcert, na de marathon. De 'Masters of Play' (André Heuvelman, trompet, Brandt Attema, trombone en Johan van der Linden, saxofoon) komen kort daarvoor naar het Spui en naar 't Zand/Bloemendalsestraat om het publiek mee te nemen naar het Havik. Laat je door deze inspirerende en swingende blazers meevoeren!

Het Havikconcert sluit af met een violiste van wereldformaat: Simone Lamsma! Zij zal na vele jaren weer samenspelen met Henry Kelder, artistiek leider van het festival. Dat mag je niet missen, zo mooi. Voor marathonlopers en hun fans is dit een uitgelezen moment om even bij te komen van een pittige dag met zware lichamelijke inspanning.

Let op

Op zondag 18 juni is er veel te doen in de stad. Op die dag wordt ook de marathon van Amersfoort gelopen. De meeste lopers zijn al lang over de finish als het Havikconcert om 15.00 begint, maar we raden onze bezoekers aan om rekening te houden met enige vertraging en omleiding in het verkeer. Het Havik zal te voet en met de fiets goed te bereiken is. Nog niet alle wegen in het centrum zullen al weer open zijn voor autoverkeer en parkeergarages hebben misschien beperkt plaats.