• Onno Zijlstra

    O. Zijlstra

lezing Amersfoortse filosoof Onno Zijlstra

28-03-2018, 13:00 | Lezersnieuws | boekhandel Veenendaal

Datum:

zaterdag 14 april 2018, 20:00 tot 22:15

Locatie:

Langestraat 33
boekhandel Veenendaal
Amersfoort

April is de maand van de filosofie. Dit jaar is het thema: Verbeelding en macht. In het kader hiervan zal Amersfoortse filosoof Onno Zijlstra een lezing geven getiteld : Verbeelding, ?een in de diepten van de menselijke ziel verborgen kunst?. De lezing is gebaseerd op zijn nieuwe boek Een zekere twijfel : inleiding in de westerse filosofie, wat op deze avond feestelijk gepresenteerd wordt. De lezing vindt plaats op zaterdag 14 april in de Lutherse Kerk, Langestraat 61 te Amersfoort.

Onno Zijlstra (Wassenaar 1949), woonachtig in Amersfoort, studeerde filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde op een proefschrift over de filosofie en cultuurkritiek van de Spaanse filosoof Jos? Ortega y Gasset. Hij doceerde filosofie aan de Vrije Universiteit en tot voor kort aan de Protestantse Theologische Universiteit (Amsterdam) en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Zowel binnen, als naast zijn werk als docent schreef Zijlstra diverse boeken.

In zijn nieuwe boek Een zekere twijfel behandelt Zijlstra essenti?le vragen in de filosofie. Wat kan ik weten? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wat is de mens? Het zijn vragen van de grote filosoof Immanuel Kant, waarop we wellicht nooit een definitief antwoord vinden, maar die ons ook niet loslaten. Een zekere twijfel werpt er licht op, aan de hand van de idee?nrijkdom van filosofen uit de westerse geschiedenis. Omdat de antwoorden vaak opvallend uiteenlopen, worden we uitgedaagd mee te denken en positie te kiezen. De rake tekeningen van Rudy Simon komen daarbij goed van pas. Het boek zal op de avond van de lezing gepresenteerd worden, en is vanaf dat moment verkrijgbaar voor ? 24,90. Lezing De lezing van Onno Zijlstra wordt aangeboden door boekhandel Veenendaal en uitgeverij Damon, en vindt plaats in de Lutherse kerk, Langestraat 61 te Amersfoort. De avond begint om 20.00 uur; de kerkdeuren zijn open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, maar plaatsen moeten van tevoren gereserveerd worden bij boekhandel Veenendaal, Langestraat 33 te Amersfoort. Na afloop is er gelegenheid het glas te heffen op het nieuwe boek, en het te laten signeren.