• Geshe Ngawang Zopa

    Jan Paul Kool

Lezing Tibetaans boeddhisme 14 september

02-09-2016, 12:41 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 14 september 2016, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Zandkamp 30, Hoogland
Pure Balance
Hoogland

De Tibetaanse Lama, Geshe Ngawang Zopa, geeft een lezing over Boeddhisme - Filosofie en zienswijze op woensdagavond 14 september bij Pure Balance aan de Zandkamp 30 te Hoogland. Om het boeddhisme in praktijk te brengen, moet je een strijd voeren tussen de negatieve en de positieve krachten in je geest. Maar wat wordt bedoeld met de boeddhistische filosofie en zienswijze? De filosofie van het boeddhisme is erop gericht onze geest te bedwingen en te pacificeren waardoor wij gelukkiger kunnen worden. Geshela zal ons methoden hiervoor aanreiken. We zullen tijdens deze lezing gezamenlijk mediteren op dit onderwerp.

Door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid heeft Geshe Ngawang Zopa niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen. Geshe Ngawang Zopa is volledig bevoegd en bekwaam om zijn kennis met ons te delen via de vertaling Tibetaans-Nederlands van Berthe Jansen, die ook al hoog gekwalificeerd is.

De lezing is voor iedereen toegankelijk en je hoeft geen boeddhist te zijn of te worden. Bijdrage: € 12,50, aanvang 19.30-21.00 uur, aanmelding per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl of telefoon 06-46610025. Meer info: www.boeddhasgompa.nl en www.facebook.com/stichtingbg