• Geshe Ngawang Zopa

    M. Broekhuis

Lezing Tibetaans boeddhisme Amersfoort 22 februari

13-02-2018, 10:31 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 22 februari 2018, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Krommestraat 18, Amersfoort
Coffee Corazon
Amersfoort

De Tibetaanse Lama, Geshe Ngawang Zopa, geeft een lezing over De vier edele waarheden - het bestaan van lijden op donderdagavond 22 februari bij Coffee Corazon aan de Krommestraat 18 te Amersfoort. Variërend van ontevredenheid tot kwelling, is lijden een steeds terugkerende ervaring in ons leven. Het woord 'lijden' betekent ook ongemak, frustratie of het ervaren van problemen. De Boeddha bedoelt dat het lijden ons hele bestaan doordringt en zowel onze geest als ons lichaam beïnvloedt. Geluk is slechts van korte duur en maakt snel weer plaats voor ontevredenheid, behoefte aan verandering of begeerte. Niets in onze wereld is helemaal perfect of betrouwbaar, en onze enige zekerheid is de dood, waarbij we alles verliezen waar we aan gehecht zijn.

Door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid heeft Geshe Ngawang Zopa niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen. Geshe Ngawang Zopa is volledig bevoegd en bekwaam om zijn kennis met ons te delen via de vertaling Tibetaans-Nederlands van Berthe Jansen, die ook al hoog gekwalificeerd is.

De lezing is voor iedereen toegankelijk en je hoeft geen boeddhist te zijn of te worden. Bijdrage: € 12,50, aanvang 19.30-21.00 uur, aanmelding per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl of telefoon 06-46610025. Meer info: www.boeddhasgompa.nl en www.facebook.com/stichtingbg