• Murat Isik

    Liselore Chevalier

Literaire avond met schrijver Murat Isik over Wees onzichtbaar

17-07-2017, 10:01 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 30 augustus 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Eemplein 71, Amersfoort
KAdECafé
Amersfoort

Woensdag 30 augustus organiseert de Bibliotheek Eemland in samenwerking met de Algemene Boekhandel een literaire avond met Murat Isik over zijn roman Wees onzichtbaar. Ivan Borghstijn, al jaren een vertrouwd gezicht in het boekenvak en groot boekenkenner, verzorgt het interview met Isik. Van harte welkom in het KAdECafé om 20.00 uur.

Wees onzichtbaar is een grootse roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

Over Wees onzichtbaar

De vijfjarige Turkse Metin komt begin jaren tachtig met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de Bijlmer wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich 's avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam - als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert - groeit het verzet tegen de vader. Ondertussen verandert de Bijlmer tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. In de weken die volgen, lopen op Metins middelbare school de raciale spanningen op.

Aanmelden

Om bij deze literaire avond aanwezig te zijn, dient u vooraf een ticket te reserveren door een mail te sturen naar info@algemeneboekhandel.nl. De toegang bedraagt € 10,-.