• The Change Perspective

    Uitgeverij Attrakt

Nederlandse ondernemer in Veranderingen is klaar voor de internationale markt

09-09-2017, 12:50 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 21 september 2017, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Daam Fockemalaan 10, Amersfoort
Leerhotel Het Klooster
Amersfoort

Martijn de Zoete, (1970) een Brabantse ondernemer, die zich vooral bezig houdt met het begeleiden van bedrijven in veranderingsprocessen, is klaar voor de internationale markt. Het door hem ontwikkelde Z-model of Change® is inmiddels in vele organisaties getest en wordt ook door recent wetenschappelijk werk onderschreven.

Recentelijk (5-9-2017) sprak Professor Robbert Dijkgraaf bij DWDD nog over de noodzaak om verder te kijken dan alleen resultaten van werk, en dat er groei te halen is als er vooral de menselijke aspecten als "creativiteit" en "verbeelding" inzetten om onze medewerkers optimaal te laten onderscheiden van machines.

De topeconome van de Rabobank Barbara Baarsma (6-9-2017) geeft ook aan dat in de huidige economie de belangrijkste vaardigheid is dat je je als bedrijf voortdurend kunt aanpassen aan de technologische ontwikkelingen en globalisering. Zij onderschrijft ook het belang van de kwaliteit van het management om dat binnen organisaties te realiseren.

Beiden zeggen er helaas niet bij hoe je nu zo een organisatie kunt creëren.

Tegelijkertijd spelen er zaken als Brexit, Klimaatverandering, Blockchains, Verduurzaming en de energietransitie. Het is nogal wat waar je als ondernemend Nederland mee rekening moet houden.

De Zoete, bedrijfseconoom, internationaal gecertificeerd NLP trainer vooral "veranderaar", ontwikkelde op basis van zijn kennis en ervaringen binnen het bedrijfsleven het Z-model of Change®. Dit model maakt het mogelijk om veranderingen die spelen en waar de organisatie ogenschijnlijk geen grip op heeft, te vertalen naar veranderingen in een organisatie en zelfs naar veranderingen in de gedachtegang van individuen binnen de organisatie. Megatrends worden menselijk gemaakt.

Het model maakt het mogelijk om gestructureerd te werken aan een organisatie die voldoet aan de kenmerken die Dijkgraaf en Baarsma aangeven, zonder meteen te belanden in zware reorganisaties en ontslagrondes, maar door uit te gaan van binden en boeien, ontwikkelen en flexibiliseren van de medewerkers. En dat is in deze tijd schaarste van medewerkers een zeer belangrijk goed!

21 september 2017 is de boekpresentatie van The Change Perspective. Het eerste Engelse boek van Martijn de Zoete over het model, in de vorm van een business roman.

U bent van harte uitgenodigd bij de persrelease om 16.30u.

Leerhotel Het Klooster

Daam Fockemalaan 10

3818 KG Amersfoort