• Nieuw concertprogramma Music on Chairs

    Jeroen Kuys, Marco Borggreve, Maurice Lammerts van Bueren

Nieuw concertprogramma Music on Chairs

03-09-2017, 23:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 15 oktober 2017, 15:00 tot woensdag 15 november 2017, 16:00

Locatie:

Kleine Haag 2, Amersfoort
Marienhof
Amersfoort

Na twee succesvolle seizoenen komt Music on Chairs met drie nieuwe en bijzondere concerten in de serie oorspronkelijke vocale kamermuziek op de zondagmiddag.

Three of a kind…?, zondag 15 oktober 2017, 15.00 uur

Het concertseizoen 2017/2018 start met een in de klassieke kamermuziek opzienbarende combinatie van klarinet, sopraan en gitaar. Dat dit trio prima uitpakt, blijkt uit het bijzondere programma dat land en stijlgrenzen overschrijdt. Een klassiek romantisch èn hedendaags repertoire, Georgische muziek en Sefardische melancholie. Met één van de meest invloedrijke jonge musici van Georgië: klarinettist Levan Tskhadadze. En internationaal geroemd gitarist en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 201, Izhar Elias. Dit bijzondere duo wordt met sopraan Henriette Feith versterkt tot een opmerkelijk trio. Met werken van Schubert, Schumann, Wallace, Vaughan Williams,Giuliani, Bassi, Palomo en Rodrigo.

Il Barocco Incantevole, zondag 4 februari 2018, 15.00 uur

De concertreeks volgt met een betoverend, vurig en liefelijk Italiaans concert gebracht door Trio Fantasticus samen met sopraan Henriette Feith. Trio Fantasticus staat voor intense expressie en een sterke affiniteit met gedurfde en extravagante muziek. De leden van het ensemble, allen gelauwerde barokmusici, omarmen de stylus fantasticus van de late 17e eeuw. Met Rie Kumura, viool, Robert Smith, cello, Guillermo Brachetta, klavecimbel en Henriette Feith, sopraan. Met werken van Vivaldi, Platti, Galuppi, Tartini en Händel.

'Trouble with Trebles', zondag 20 mei 2018, 15.00 uur

Het concertseizoen sluit af met een gedurfde zet. Een hoge mannenstem en een hoge vrouwenstem samen in een Liedrecital! Twee "trebles" in één programma, dat belooft wat! Naast een gevarieerde selectie liederen en duetten wordt de coutertenorcyclus "Encoutertenor" ten gehore gebracht van de succesvolle Amerikaanse componist Jake Heggie. Bijzonder is de samenwerking met de jonge Amersfoortse componiste Noëmi Schermann. In opdracht van Music on Chairs schreef zij speciaal voor dit programma een compositie. Met countertenor Kaspar Kröner, sopraan Henriette Feith en Maurice Lammerts van Bueren, piano. Met werken van Mendelssohn, Reger,Vaughan Williams,Duke,Strauss, Heggie,Schermann.

Concertlocatie en kaarten

De concerten vinden plaats op zondagmiddag om 15.00 uur in de Mariënhof, Kleine Haag 2, Amersfoort. Kaarten zijn à 19,50 online te bestellen via www.musiconchairs.nl, info@musiconchairs.nl of 06 52 62 85 97.