• nputrecht.nl

    npu

Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt in Amersfoort de gewaardeerde uitvoering van de Matthäus-Passion

17-02-2018, 10:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 28 maart 2018, 19:30 tot 22:30

Locatie:

Hof 1, Amersfoort
Sint-Joriskerk Amersfoort
Amersfoort

De laatste jaren kreeg de Matthäus Passion van de Nieuwe Philharmonie Utrecht lovende recensies; "De bijzondere uitvoering en interpretatie van Johannes Leertouwer brengt het paasverhaal heel dichtbij" en eerder in het NRC: "In deze stad klonk de Matthäus-Passion het beste" (5 sterren)

Nieuwe Philharmonie Utrecht

Het orkest bestaat uit professionele musici uit binnen- en buitenland, voor deze uitvoering aangevuld met diverse, internationale topsolisten. Dirigent Johannes Leertouwer was 20 jaar lang 1e violist van de Bachvereniging en voert de Matthäus-Passion inmiddels al 30 jaar uit.

De Matthäus volgens Johannes

Johannes Leertouwer vertelt u in de videoserie alles over de achtergrond van de Matthäus-Passion en zijn muzikale interpretatie daarvan. Een prachtige voorbereiding op uw bezoek aan Matthäus-Passion! In 2012 was Johannes Leertouwer te gast in Pauw & Witteman om de achtergronden van de Mattheus Passie van toelichting te voorzien.

Reserveer op tijd voor de beste plaatsen

Vrijwel alle uitvoeringen van de Matthäus Passion door de Nieuwe Philharmonie Utrecht verkopen uit. Bovendien geldt: hoe eerder u reserveert, hoe beter uw plaats. Om die reden kopen veel bezoekers direct na de uitvoering hun kaartje voor volgend jaar.

De zitplaatsen worden zorgvuldig in rangen ingedeeld en geplaceerd. Een week voor de uitvoering ontvangt u een e-ticket met daarop uw zitplaatsen. Op uw stoel ligt een programmaboekje klaar met de volledige tekst en vertaling.

Kaarten

http://nputrecht.nl/concerten/matthaus-passion-bach-28-maart-2018-amersfoort-sint-joriskerk/

Nieuwe Philharmonie Utrecht, o.l.v. Johannes Leertouwer

Johann Sebastian Bach: Matthäus Passion (BWV 244)

Guy Cutting, Evangelist

Tom Sol, Christus

Koor 1

Stefanie True, sopraan

Mark Chambers, alt

Matthew Long, tenor

Robert Davies, bass

Koor 2

Klaartje van Veldhoven, sopraan

Sharon Carty, alt

Robert Buckland, tenor

Sebastian Myrus, bass

De Matthäus Passion (BWV 244) is één van de bekendste werken van Johann Sebastian Bach. Het bezingt het evangelie volgens Mattheus en wordt sinds 1727 elk jaar rond pasen op talloze plaatsen wereldwijd uitgevoerd.