• Bruis van creativiteit!

    Anton Havelaar

Open Huis in het Eemhuis

17-05-2018, 15:38 | Lezersnieuws | Scholen in de Kunst in de Kunst

Datum:

zaterdag 26 mei 2018, 13:00 tot 16:00

Locatie:

Eemplein 75
Eemhuis
Amersfoort

Zaterdag 26 mei a.s. is iedereen welkom bij het Open Huis van Scholen in de Kunst in het Eemhuis. Hier kan iedereen tussen 13.00 en 16.00 uur terecht voor informatie over het cursusaanbod, muziekinstrumenten uitproberen, optredens bijwonen en meedoen met open lessen dans, theater, beeldend en muziek. Van Eemplein tot en met de vierde verdieping: er is overal iets te doen! Gratis toegang.

Het Open Huis is het uitgelezen moment kennis te maken met het brede cursusaanbod van Scholen in de Kunst. Bezoekers kunnen op een ontspannen, laagdrempelige wijze kennismaken met theater, dans, beeldend en muziek. Door te kijken naar anderen of zelf actief deel te nemen. Op het Eemplein, in de bibliotheek, Caf? Bruis en in de muziekzaal van het Eemhuis zijn vele optredens van orkesten en ensembles te zien. Zo kunnen liefhebbers genieten van o.a. het Juniorenorkest, de Flexband met Eric Vloeimans, Saxoholics, Jongerenkoor Bruis, STIX 3.0 en een hiphopoptreden. Wil je liever zelf aan de slag? Pak dan een muziekinstrument ter hand en probeer het uit! Uiteraard zijn muziekdocenten aanwezig om advies te geven, alle vragen te beantwoorden en instrumenten te demonstreren. En in bijna ieder lokaal zijn er workshops dans, beeldend en theater. Loop binnen en doe gratis mee!

Expositie Kunst in je Bol(ster) Het afgelopen schooljaar hebben leerlingen van basisschool de Bolster onder leiding van docenten van Scholen in de Kunst zich verdiept in een kunstenaar of kunststroming. Van Matisse tot Mondriaan: alle kinderen hebben zich laten inspireren en zijn zelf creatief aan de slag gegaan. Het resultaat is een kleurrijke tentoonstelling in het Eemhuis, te bezoeken tijdens het Open Huis.

Bovendien Niet alleen in het Eemhuis, maar ook op andere plekken in de stad is Scholen in de Kunst op 26 mei te vinden. Begin van de avond verzorgt de Flexband een optreden met Eric Vloeimans tijdens het jazzfestival in de binnenstad. Leerlingen van de School voor Talent te zien in Hart van Vathorst met Brassband Amersfoort. En volwassen theatercursisten presenteren de voorstelling De Lobby bij Nieuwe Erven. Meer informatie: www.scholenindekunst.nl

Cursusbrochure 2018-2019 Tijdens het Open Huis verschijnt de nieuwe, gratis brochure met alle cursussen in het seizoen 2018-2019. Ook wordt vanaf dat moment het aanbod op de website gepubliceerd. Kijk op: www.scholenindekunst.nl.