Open Kampioenschap van Amersfoort Dammen 2017

11-10-2017, 23:00 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 18 oktober 2017, 10:00 tot zaterdag 21 oktober 2017, 15:00

Locatie:

Weberstraat 2, Amersfoort
Het Klokhuis
Amersfoort

Open Kampioenschap van Amersfoort Dammen 2017

Van woensdag 18 tot en met zaterdag 21 oktober wordt in Amersfoort het 37e Open damkampioenschap van Amersfoort gespeeld. Wederom met een zeer sterk deelnemersveld met onder andere 5 internationale grootmeesters en 13 (internationale) meesters.

60 deelnemers strijden in het wijkcentrum Het Klokhuis vier dagen lang om het kampioenschap. Dit jaar doen er maar liefst 9 verschillende nationaliteiten mee met het toernooi, waaronder de favorieten oud-wereldkampioen Alexander Schwarzman uit Rusland en ex vice-wereldkampioen Jean-Marc Ndjofang uit Kameroen. Beiden hebben het toernooi al meerdere malen op hun naam geschreven. Ook ontbreken de Nederlandse toppers niet, oud-Nederlands kampioen Ron Heusdens en meervoudig Finalist van het NK Ben Provoost uit Amersfoort, die zeker ook een kanshebber is voor de titel.

Het bijzondere van de 37e editie is dat het toernooi een week na afloop van het Wereldkampioenschap dammen in Estland wordt gehouden en dat er maar liefst 9 deelnemers van dit WK meespelen in Amersfoort. Het toernooi in Amersfoort is erg populair bij vele Internationale en nationale dammers.

Regionale kanshebbers voor een mooie klassering zijn naast Provoost, Cock van Wijk uit Kockengen, Gerrit de Bruijn uit Amersfoort en Cees Strooper uit Hoogland.

Het toernooi vindt plaats in Wijkcentrum Het Klokhuis aan de Weberstraat 2 te Amersfoort en is gratis te bezoeken voor toeschouwers. Vanaf woensdag 18 oktober tot en met vrijdag 20 oktober worden dagelijks twee wedstrijden gespeeld (aanvang 9.30 en 15.30 uur). Op zaterdag 21 oktober start de slotronde om 10.00 uur. Met name in de tijdnoodfase na ongeveer drie en een half uur spelen valt er veel te genieten. De prijsuitreiking is na afloop van de laatste partij op zaterdag.