• Foto 1 : Voorbeeld van een tuin met makkelijk groen, ontwerp Buitenkans

    Aart Hartog
  • Foto 2:) Een tuin met makkelijk groen waarin veel te beleven valt!

    Françoise Tijssen

Operatie Steenbreek: Workshop 'Hoe maak je een makkelijke groene tuin?'

14-03-2017, 16:20 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 4 april 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Hamersveldseweg 107, Amersfoort
De Groene Belevenis, te Leusden
Amersfoort

Op dinsdagavond 4 april organiseren Groei&Bloei Amersfoort en De Groene Belevenis een workshop "Makkelijk Groen!". Tijdens deze workshop legt Eveline Beukema van Buitenkans Tuinen uit hoe je in 3 stappen een groene tuin realiseert die makkelijk is te onderhouden. Na deze workshop kun je direct aan de slag met de praktische tips. Je krijgt als handig hulpmiddel een plantenwaaier met 26 sterke 'makkelijke' planten mee.

Deelname is gratis. De workshop vindt plaats op 4 april van 20.00u tot 22.00u (inloop 19.30u) bij De Groene Belevenis aan de Hamersveldseweg 107 Leusden. Bij voorkeur graag inschrijven via www.degroenebelevenis.nl, dan ben je zeker van een plek.

Waarom meer groen?

Door stenen uit je tuin te halen en (makkelijk) groen aan te planten krijg je met weinig tijd en inspanning een groene bloeiende tuin die makkelijk te onderhouden is. Want een groene tuin is veel aangenamer dan een versteende tuin! Andere voordelen zijn:

- Een groene tuin werkt verkoelend in de zomer en voelt aangenamer in de winter

- In een groene tuin kan regenwater door de grond en de planten worden opgenomen. Zo voorkom je na hevige regenbuien dat er plassen in je tuin en in de straat staan!

- Een groene tuin draagt bij aan meer variatie. Groen zorgt voor voedsel, nestgelegenheid en schuilplaatsen voor bijvoorbeeld vlinders, vogels, bijen en egels.

- Werken in de tuin is goed voor je! En het kan ook een leuke sociale activiteiten zijn als je samen met je buren werkt aan een groenere straat en wijk.

Dit is een activiteit in het kader van Operatie Steenbreek, www.operatiesteenbreek.nl

Zie: www.degroenebelevenis.nl