• Paul van Kemenade en Stevko Busch

    Stef Mennes

Paul van Kemenade en Stevko Busch spelen in de Mannenzaal

11-08-2017, 11:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 3 september 2017, 14:00 tot 16:00

Locatie:

Westsingel 47, Amersfoort
Kapel van Mannenzaal
Amersfoort

In de Mannenzaal staat september weer bol van de culturele activiteiten. De aftrap wordt gegeven door het duo Busch - van Kemenade op zondag 3 september 2017.

Het duo bestaande uit Paul van Kemenade (alt saxofoon) en Stevko Busch (piano) spelen muziek gestoeld op jazz, Russische liederen en Zuid-Afrikaanse muziek, maar zeker ook muziek die raakvlakken vertoond met klassiek! Het zijn stukken zonder grote gebaren, sterk in hun eenvoud, maar ook met dynamische ritmes en briljante intense improvisaties.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is gewenst, via email: info@mannenzaal.nl

Kaarten: in de voorverkoop € 12,50, verkrijgbaar bij muziekhandel Van Hooren & Van Hees, Zuidsingel 7 of via email: info@mannenzaal.nl. Kaarten bij de kassa kosten € 15,00.

JazzArt Award winnaar Stevko Busch en Boy-Edgar-prijswinnaar Paul van Kemenade (waarvan de cd 'Close Enough' beloond is met vijf sterren) kennen elkaar sinds 1995. Sindsdien hebben de muzikanten hun samenwerking ontwikkeld tot een geluid met een eigen karakter.

U gaat luisteren naar een van de meest ervaren, levende Nederlandse saxofonist met zijn kracht van muzikale overtuiging en breed dynamisch bereik - in dialoog met een Duitse pianist, die zijn individualistische stijl ontwikkelde tijdens het werken met improvisator Mischa Mengelberg.

Het duo heeft veel concerten wereldwijd gespeeld en hun cd's 'Contemplation' and 'Dedication' kregen geweldige reviews over de hele wereld.