Power-lezing 'Het onvoorwaardelijk basisinkomen een must ?'

26-02-2018, 13:00 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 18 april 2018, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Hooglandseweg Zuid 34, Amersfoort
Caféruimte De Rooie Cent, Hooglandseweg Zuid 34, Amersfoort
Amersfoort

In onze democratische samenleving verwacht je toch niet dat de kloof tussen arm en rijk zo groot is. Eén miljoen Nederlanders leeft onder de armoedegrens. We hebben daar een vangnet voor dat mensen stigmatiseert en vernedert door alle bureaucratische voorschriften.

Kijk bijvoorbeeld naar al die 55 plussers die moeten solliciteren en vrijwel kansloos zijn. Ze snakken vaak naar de dag dat ze hun AOW kunnen ontvangen en af zijn van al die opgelegde verplichtingen. Bovendien ziet het ernaar uit dat veel banen overgenomen worden door robots en computers…dus zoveel werk is er straks niet meer.

Wereldwijd wordt er al een paar jaar geëxperimenteerd met mensen die een basisinkomen krijgen, waardoor ze in hun primaire levensbehoeften kunnen voorzien. Zelfs 'Davos' (het World Economic Forum eind januari 2018) discussieerde over het basisinkomen als één van de radicale oplossingen voor de toekomst; tot voor kort ondenkbaar! In Nederland zijn er eveneens in diverse steden werkgroepen bezig met het voorbereiden van een experiment in dit kader.

Kortom het is tijd om na te denken over een verandering van werk en inkomen. In dit kader organiseert POWER een interessante lezing in samenwerking met Marjan Heesterbeek en Marlene Smakman.

Marjan Heesterbeek is scheikundige en heeft ruime ervaring als lijn- en projectmanager in de procesindustrie. De laatste tien jaar ondersteunt ze grote organisaties bij het creëren van veilig, gezond en milieubewust werk. Marlene Smakman is een ervaren coach in vitaliteit en leefstijl. Ook zij heeft ruime ervaring als business consultant. Ze adviseert mensen en organisaties bij het ontwikkelen van een duurzaam toekomstperspectief: gezond werken en duurzame inzetbaarheid.

De kosten voor deze interessante lezing bedragen € 7,50 per persoon. Een kop koffie of thee is bij de prijs inbegrepen.

De lezing begint om 20:00 uur. Binnenkomen is mogelijk vanaf 19:30 uur.

Je kunt je aanmelden via de website van POWER-Amersfoort (http://www.power-amersfoort.nl/pages/generaties/lezing-basisinkomen.php) en door vervolgens € 7,50 over te maken op bankrekening NL68 TRIO 0254 7897 81 t.n.v. POWER-Amersfoort o.v.v. lezing Basisinkomen. Je deelname is pas definitief na ontvangst van je betaling.

Graag aanmelden en betalen vóór 13 april.