• een ruimteviering

  • de dwaas

Ruimteviering 20 maart

27-02-2016, 17:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 20 maart 2016, 10:45 tot 12:00

Locatie:

Amersfoort

Op zondag 20 maart wordt de zevende Oecumenische Ruimteviering van het seizoen 2015-2016 gehouden in de Aegtenkapel, 't Zand 37, Amersfoort.

Het thema voor de negen maandelijkse vieringen van dit seizoen is: Wat is wijsheid?

Wat een dwaasheid gebeurt er in de wereld. Soms lijkt iets wijs, maar is het eerder eigenwijs of dwaas; schijnwijsheid. Soms lijkt iets dwaas, maar is het achteraf gezien juist erg wijs. Dwaasheid en wijsheid. Daar gaat het over vandaag .

In de eerste brief van Paulus aan de Korinthiërs stelt Paulus wereldse wijsheid tegenover goddelijke wijsheid. Wereldse wijsheid is, dat je sterk, rijk en groot moet zijn om iets te bereiken. Goddelijke wijsheid is niet overheersen, maar dienen, klein durven zijn en zwak, maar met een lange adem, een sterke geest. Hij noemt dat de kracht van het kruis, de kracht van opofferende liefde, die sterker, wijzer is dan alle machtige probleemoplossingen. Het gaat daarbij om gelukkig te maken in plaats van gelukkig te zijn, om lief te hebben in plaats van geliefd te zijn. Dat betekent vaak andersom denken in alle situaties van je leven, want als je zwak lijkt ben je dus sterk en als je sterk lijkt, juist zwak, volgens deze goddelijke wijsheid. Als je zo naar de wereld om je heen kijkt, is er nog veel dwaasheid. Hoe kunnen we deze wijsheid ons eigen maken?

Deze viering wordt voorbereid en begeleid door ds. Harry Jasper Focks samen met een voorbereidingsgroep.

Iedereen, jong en oud, is van harte welkom!

De viering duurt van 10.45 - 12.00 uur; vanaf 10.30 uur is er koffie en na afloop is er ook koffie en gelegenheid tot ontmoeting.