Sint-Joriskerk open voor publiek

12-12-2017, 11:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 23 december 2017, 12:00 tot 16:00

Locatie:

De Hof 1, Amersfoort
Joriskerk
Amersfoort

AMERSFOORT - Op zaterdag 23 december opent de Sint-Joriskerk haar deuren voor het publiek. De Open Kerk wordt georganiseerd door de hervormde wijkgemeente Sint-Joriskerk en staat in het teken van het naderende Kerstfeest.

De monumentale deuren van de eeuwenoude kerk op de Hof 1 in Amersfoort staan op deze zaterdag van 12.00 tot 16.00 open. Iedereen is hartelijk uitgenodigd om een kopje koffie of thee te drinken en de kerk te bekijken. Daarnaast wordt er op een aantal momenten muziek gemaakt en wordt het historische Naber-orgel bespeeld. Voor de kinderen is er een gezellig plekje ingericht waar ze kunnen knutselen onder begeleiding.

Gesprekken

In de kerk zijn leden van de hervormde wijkgemeente aanwezig, om bezoekers rond te leiden of met hen te spreken. De Open Kerk wordt bewust georganiseerd in de aanloop naar Kerst, legt de organisatie van de Open Kerk uit. "Met Kerst viert de kerk de geboorte van Jezus, naar wie al duizenden jaren werd uitgezien. Met zijn komst, zo geloven we, daalt God zelf tot de mensheid af om mens te zijn onder de mensen. In het donker van de nacht is daar het stralende koningskind dat de mensheid komt redden en eindelijk gehoor geeft aan haar hulpgeroep. Met de Open Kerk willen we de actualiteit van dat verhaal onder de aandacht van een breder publiek brengen."

Bovendien constateert de organisatie dat het feest voor veel mensen aanleiding is om weer eens een kerk vanbinnen te bekijken. "We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat bezoekers het fijn vinden om gewoon in alle rust eens met iemand te spreken. Over dagelijkse dingen, over het prachtige gebouw, over herinneringen die ze aan de kerk hebben, over hun geloof in God, over moeilijkheden in hun leven, de gebrokenheid van het bestaan of om misschien voor het eerst kennis te maken met het Evangelie. Onze vrijwilligers staan voor iedereen klaar en bieden een luisterend oor."

Dienst bijwonen

Zowel geïnteresseerden als winkelend publiek dat even op adem wil komen zijn op deze zaterdag voor Kerst hartelijk welkom in de Sint-Joriskerk. "Maar niet alleen dán", benadrukt de organisatie. "Ook voor onze wekelijkse erediensten, de Kerstnachtdienst op Zondag 24 december en de Kerstvieringen op 25 en 26 december nodigen we belangstellenden hartelijk uit."

Kijk voor meer informatie op de officiële website van de Sint-Joriskerk, www.sintjoriskerk-amersfoort.nl.