• foto: Ecko Schuil

Sint Maartentoneel speelt 'Nu even niet, nu even wel' van Maria Goos

01-03-2016, 15:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 16 april 2016, 20:15 tot 22:30

Locatie:

Vathorst

Vóór de pauze. Vier vrienden, Arie, Joris, Michiel en Har, spreken al jaren elke maand op een vaste vrijdag af in hun vaste restaurant. Om het over hun leven te hebben, en over toen dat liften naar Spanje, plat op de buik van de hoge duikplank, kogelbiefstukjes, dat de oudste al het huis uitgaat, seks onder Nederland-Brazilië, vacuümverpakking, de verbouwing … , tja, over alles.

En dus uiteindelijk ook over dat ene, dat erge ...

Na de pauze. Een jaar later. Zelfde restaurant. De vrouwen uit hun leven: Lia, Carolien, Heleen en ook die andere vrouw. Over dat tweede paar schoenen, verliefd worden in Poitiers, dat je al nog steeds al die meisjes bent die je ooit was, sexy brandweerpakken maar vooral over dat ene, dat erge en wat daarna komt.

NU EVEN NIET/NU EVEN WEL

Een tragikomische zedenschets van nu & altijd maar weer

Maria Goos (Pleidooi 1991, Oud geld 1995, Familie 1999, Cloaca 2003, Smoeder 2004, Leef! 2005 , Doek! 2010, Volgens Robert 2013) weeft als geen ander van het moderne en taaie ongerief haar loepzuivere toneelstukken, films en tv-producties. Mannen en vrouwen die elkaar maar nauwelijks begrijpen al doen ze nog zo aandoenlijk hun best. In een huwelijk, in een vriendschap. In voor- en tegenspoed.

In het tragikomische tweeluik Nu even niet/Nu even wel gaat Goos tot op het bot. Schrapen in die ziel, uitbaggeren dat hartverscheurende leed, op tafel ermee.

En merken dat er ook nog wel te lachen valt en te troosten ... bijvoorbeeld als het ietsjes te herkenbaar wordt, lief publiek?

Kaarten bestellen kan via o.a. alice@vanloen.com of www.dekroonamersfoort.nl