• De Regel-Pieten in De Partyboot van Amersfoort

    Gerrit Veenendaal

Sinterklaas Intocht in Vathorst

12-11-2018, 16:34 | Lezersnieuws | Secretaris Stichting Sint Nicolaas in Va

Datum:

maandag 12 november 2018, 17:00 tot zaterdag 24 november 2018, 21:00

Locatie:

Leeghwater 1-3
de Bibliotheek Vathorst
Amersfoort

-De sfeervolle avondintocht van Sint en Pieten in Vathorst-

Net als voorgaande jaren wordt Sint vergezeld door een bonte stoet van circa 100 Pieten in Vathorst. De sfeervolle avondintocht over het water van de Laak zal starten omstreeks 17.00 uur en zal varen door de mooie grachten van de wijk. Veel bewoners versieren en/of verlichten hun huizen wat een hele gezellige uitstraling heeft. In de eveneens versierde en verlichte Markenhaven zullen Sint en Pieten opgewacht worden door heel veel kinderen met hun ouders, grootouders etc. Daar zal een podium staan waar twee Presentatie-Pieten een leuke show aan elkaar praten. Het wordt een muzikaal onthaal met een grote Pieten-Band en veel Dans-Pieten.

De Presentatie-Pieten hebben dit jaar echter wel een groot probleem want DJ-Piet is zoek!! DJ-Piet kan niet gemist worden want dit jaar is het thema Disco! De avond zal afgesloten worden met een Discofeestje bij het ICOON Theater aan de Leeghwater en zonder DJ-Piet gaat dat natuurlijk niet! De Paniek-Piet heeft hier al lucht van gekregen en is in alle staten! Wat een paniek!!! Er zal gevraagd worden aan de kinderen of zij DJ-Piet hebben gezien en of zij willen helpen met zoeken.

Dit jaar zullen er voor het eerst suppende Pieten zijn. Zij zullen over het water op sups arriveren in de haven gevolgd door de vele verlichte bootjes!

Nadat Sint en Pieten door de Presentatie-Pieten en de Wethouder van de Gemeente Amersfoort ontvangen zijn, zal er ook een prijsuitreiking plaatsvinden van de kleurwedstrijd die georganiseerd wordt door Jumbo Vathorst.

Na de show in de Markenhaven zal Sint in een koets naar het ICOON gaan. Tijdens deze tocht zullen vele voertuigen meerijden. Het zal een hele bonte, gezellige maar bovenal een muzikale tocht worden. De circa 100 Pieten lopen uiteraard ook mee met deze tocht.

De aankomst bij het ICOON zal omstreeks 19.30 uur zijn. Sint zal daar gaan overnachten. De kinderen hebben dan hopelijk DJ-Piet gevonden en zullen tot omstreeks 21.00 uur nog een gezellig Discofeestje hebben.

Zaterdag 24 november 2018: 17.00 uur start avondintocht door de Laak 19.30 uur aankomst slaapkamer Sint bij ICOON > 21.00 uur Discofeestje met DJ-Piet

Dinsdag 27 november 2018: Het jaarlijkse Pietendiner bij HEY Pannenkoek!

Zaterdag 1 december 2018: De jaarlijkse Pietenlunch bij HEY Pannenkoek!

Sinterklaasvathorst.nl

Facebook.com/Sinterklaasintocht Vathorst Instagram/Sinterklaasintocht Vathorst