• Insectensafari

    David

Smulfeest en Voorleesmiddag

26-05-2018, 07:34 | Lezersnieuws | Lieke Verstegen

Datum:

zaterdag 16 juni 2018, 14:00 tot 17:00

Locatie:

Hanzeboulevard
Eemstadboerderij
Amersfoort

De Eemstadboerderij organiseert meerdere open dagen per jaar, waarbij er vrijblijvend kennis gemaakt kan worden met de tuin, het tuinteam, ?n natuurlijk met allerlei lekkers dat zo vers van het land komt! Zo kan er nu bijvoorbeeld geoogst en geproefd worden van allerlei kruiden en salade gewassen, en konden ook de eerste thee kruiden uitgeprobeerd worden.

Op de volgende open dag, zaterdagmiddag 16 juni, wordt het echt een smulfeest. Er zijn dan namelijk verse tuinbonen, peultjes, kapucijners en sugar snaps, en er is ook kans op de lekkerste zongerijpte aardbeien. En wie weet kan je dan ook al een bos bloemen plukken van het zaadmengsel dat we van de gemeente hebben gekregen, om voor meer bijenvoedsel te zorgen. Naast de traditionele insectensfari, kunnen kinderen luisteren naar het verhaal van ?Benji en de giga grote pompoen? en vervolgens zelf een pompoen verplanten en mee naar huis nemen.

De afgelopen weken is een mengsel van inheemse bloemen door kinderen groot en klein gezaaid. Dat zal niet alleen een prachtige omlijsting geven van de tuinderij, maar zal ook een goede leefomgeving zijn voor veel bijen en andere insecten! Dat is hard nodig ook, want er zijn steeds minder bijen en insecten, terwijl die beestjes juist zo belangrijk zijn voor de bevruchting van onze gewassen en voor heel veel andere dieren. Wat voor beestjes er dan allemaal te vinden zijn op de Eemstadboerderij kan je ontdekken tijdens de insecten safari. De volgende open dag is op zaterdag 16 juni, van 14.00 tot 17.00. Tot ziens op de Eemstadboerderij!

Je vindt de Eemstadboerderij aan de Koningsbergerweg, rotonde 11 in Vathorst / Hooglanderveen, achter de Citroen garage.

www.eemstadboerderij.nl