• logo toastmasters

    toastmasters

Spreken in het openbaar

14-04-2018, 13:49 | Lezersnieuws | Pauline Kerkhoff

Datum:

zaterdag 21 april 2018, 09:45

Locatie:

Soesterweg 533
Lyvore park Birkhoven
Amersfoort

Krijg jij ook rode vlekken in je hals, angstzweet en klamme handen wanneer je een speech moet houden? Gaat je hart sneller kloppen als je weet dat je iets voor een groep moet vertellen? Dan ben je niet de enige, zelfs voor ervaren sprekers kan spreken in het openbaar een zenuwslopende ervaring zijn.

Bij Toastmasters (een in 1924 in Californi? opgerichte non-profit organisatie) leer je te spreken voor groepen in een ongedwongen en informele sfeer. Daarnaast worden je leiderschap vaardigheden vergroot. Met meer dan 352,000 leden; 16,400 clubs in 141 landen is het een wereldwijde organisatie die draait op vrijwilligers met veel enthousiasme .

Je zult niet alleen zakenlieden treffen bij toastmasters, maar ook professionele sprekers, schrijvers of ambtenaren van de burgerlijke stand. Of de vader die graag goed wil speechen op het afstuderen van zijn zoon, of de paardencoach die graag beter en vlotter zijn verhaal wil overbrengen en weer een ander die graag beter feedback wil leren geven en ontvangen.

Voor ieder die iets met spreken in het openbaar te maken heeft is er iets te halen bij Toastmasters, onder de voorwaarde dat je ook iets brengt. Enthousiasme en inzet.

Hoe werkt het?

Bij een toastmasters meeting zijn er geen docenten. De clubleden geven elkaar improvisatie-opdrachten, houden bij hoe vaak `eh' wordt gezegd tijdens de voorbereide speeches, en ze evalueren elkaars toespraken. Keiharde kritiek is daarbij uit den boze, maar dat betekent niet dat minpuntjes niet worden aangepakt. Suggesties voor verbetering zullen iedere spreker naar een hoger plan tillen. Ieder lid kan een eigen pad volgen waarbij zijn of haar wensen en doelen het best tot uiting komen, sinds kort via het digitale curriculum wat Pathways heet.

Je kan altijd een meeting als gast bijwonen om eens te kijken of het wat voor je is.

Toastmaster Morgenstond is een nieuwe club op de zaterdagochtend, waarbij de focus naast het spreken het meest ligt op presenteren op social media en video. In een ongedwongen sfeer kun je professionele sprekers horen of mensen die net begonnen zijn bij toastmasters. Ook worden er geregeld workshops gegeven, over bijvoorbeeld feedback geven.

Interesse? Email dan naar toastmastersmorgenstond@gmail.com of paulinekerkhoff@gmail.com , je kan rekenen op een warm welkom.

Zaterdag 21 april Zaterdag 19 mei Zaterdag 2 juni Zaterdag 16 juni? Zaterdag 30 juni

van 945-1200 bij Lyvore, Soesterweg 533 Amersfoort. Pauline Kerkhoff (lid worden? 150 euro p jaar)