Trauma Verwerken Alsnog Verwerkt

28-05-2018, 15:48 | Lezersnieuws | Ide Neumann

Datum:

donderdag 7 juni 2018, 19:30

Locatie:

Amsterdamseweg 43A
Alsnog Verwerkt in Qi Amersfoort
Amersfoort

Trauma Verwerken?

Informatieavond op donderdag 7 juni 2018 van 19.30 ? 21.00 Praktijk Alsnog Verwerkt, Amersfoort

We maken allemaal spannende, stressvolle zaken mee in ons leven. Dat begint al vroeg, bij de geboorte. Ook daarna zit ons leven vol met gebeurtenissen, waarvan we even moeten herstellen. Gelukkig is ons zenuwstelsel daar meestal toe in staat. Trauma ontstaat als ons zenuwstelsel het niet aankan, en ook daarna niet voldoende kan ontladen en herstellen. Op 7 juni vertelt Ide Neumann over het ontstaan en de gevolgen van trauma. En hoe je trauma kunt verwerken met lichaamsgerichte traumatherapie.

We noemen het trauma Heftige gebeurtenissen kunnen traumatisch zijn. Denk aan een ongeluk, operatie, slecht nieuws, agressie, overlijden van een dierbare, loskomen van een ongezonde relatie. Meestal lukt het ons om hiervan te herstellen. Als het teveel, te snel en te plotseling gaat en we er alleen voor staan, kan het tot trauma leiden en allerlei klachten geven. We leven allemaal met trauma in ons zenuwstelsel. We ontwikkelen, al vanaf de geboorte, manieren van leven zodat we er zo min mogelijk door gehinderd worden. Als je een zwaar belast verleden hebt is dat een hele kluif. Trauma verjaart niet. Soms roept een situatie of stressvolle gebeurtenis reacties op die gekoppeld blijken te zijn aan, vaak vergeten, traumatische gebeurtenissen of perioden.

Klachten door trauma Een ontregeld zenuwstelsel kan tot allerlei klachten leiden, zowel fysiek, psychisch als ook relationeel. Denk aan slecht slapen, burn-out, spanning, wisselende emoties, moe, depressie of angst. Chronische fysieke klachten hebben vaak een basis in onverwerkt trauma. Soms is het trauma al 30 jaar geleden, toch kunnen de klachten daarmee te maken hebben.

Lichaamsgerichte traumatherapie Lichaamsgerichte therapie, met name Somatic Experiencing?, werkt met het zenuwstelsel. Cli?nten zijn vaak verrast als ze bij het volgen van sensaties en bewegingen in het lichaam, merken dat er spanning loslaat. Vaak komen er oude herinneringen boven waarmee gewerkt kan worden. De ontlading, het afmaken van bewegingen op een veilige en bewuste manier, is precies wat het zenuwstelsel nodig heeft. Zo komt er ruimte voor herstel. En vrijheid voor levenslust.

Info-avond over lichaamsgerichte traumatherapie Op 7 juni vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom op de informatieavond in de praktijk Alsnog Verwerkt in Amersfoort. Toegang is gratis, aanmelden via www.Alsnogverwerkt.nl