• Ensemble Le Nuove Musiche

    Jip Warmerdam
  • Le Nuove Musiche, Nieuw Bach Ensemble en The Continuo Company o.l.v. Krijn Koetsveld

    Monteverdi XL

Tweede editie Festival Monteverdi XL tijdens Pinksterweekend in Amersfoort

25-05-2017, 11:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 3 juni 2017, 20:00 tot maandag 5 juni 2017, 17:30

Locatie:

Hof 1, Amersfoort
Openingsconcert in Sint-Joriskerk
Amersfoort

Van 3 t/m 5 juni (Pinksterweekend) wordt de tweede editie van festival Monteverdi XL gehouden. Dit festival - gewijd aan de Italiaanse componist Claudio Monteverdi (1567-1643) - vindt plaats op diverse historische locaties in Amersfoort. Thema van de komende editie is Strijd & Liefde, met diverse tragische heldinnen in de hoofdrol. Ensemble Le Nuove Musiche onder leiding van dirigent, klavecinist en artistiek leider Krijn Koetsveld is gastheer van het festival. Muzikale gasten zijn onder meer het Nieuw Bach Ensemble, klavecinist Siebe Henstra, sopraan Klaartje van Veldhoven en het Rembrandt Frerichs Trio. Voor de allerkleinsten is er de familievoorstelling Zoek de prins, uitgevoerd door De Zingende Zeemeerminnen in Zandfoort aan de Eem.

OPENINGSCONCERT IN SINT-JORISKERK

Op zaterdag 3 juni om 20.00 uur vindt het theatrale Openingsconcert 'Bruiloft in Mantua?' plaats in de Sint-Joriskerk. Uitvoerenden zijn o.a. ensemble Le Nuove Musiche, het Nieuw Bach Ensemble en The Continuo Company onder leiding van Krijn Koetsveld.

Op zondag 4 juni (1e Pinksterdag) vinden er van 15.30 tot ca. 22.00 uur diverse concerten plaats in de Sint Aegtenkapel. In het avondconcert om 20.00 uur worden de Madrigalen van Monteverdi gezongen. Deze hebben als thema 'Strijd & Liefde', tevens het thema van de tweede editie van festival Monteverdi XL.

Op maandag 5 juni (2e Pinksterdag) zijn er evenementen op diverse plekken in de stad. Om 10.30 uur is er in het Mondriaanhuis een lezing door dramaturg Willem Bruls met als titel 'Monteverdi versus Mondriaan' (gratis te bezoeken voor bezoekers van het festival op vertoon van een kaartje voor een van de concerten). Om 12.00 begint er een muzikale stadswandeling langs diverse historische locaties, waar korte concertjes plaatsvinden. Verzamelen 11.00 en 12.00 uur in Café De Lieve Vrouw, waar die dag diverse Italiaanse specialiteiten te nuttigen zijn.

Om 11.00 en 14.00 uur zijn er familievoorstellingen van 'Zoek de Prins' met De Zingende Zeemeerminnen in Zandfoort a/d Eem. Festival Monteverdi XL wordt om 16.00 uur jazzy afgesloten met het concert 'Monteverdi Meets Jazz', onder andere uitgevoerd door het Rembrandt Frerichs Trio en sopraan Klaartje van Veldhoven.

Informatie en reserveren: www.monteverdixl.com