• Het delen van levenservaring draagt bij aan zingeving en zelfbewustzijn

    Stichting Platform Levensverhalen

Vertelkring voor senioren maakt doorstart in Amersfoort

16-01-2018, 17:21 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 31 januari 2018, 13:00 tot 16:30

Locatie:

Dr. A. Kuyperlaan 2, Amersfoort
Bergkerk
Amersfoort

In inloophuis 'De ontmoeting' gaat op 2 februari de senioren vertelkring weer van start. Deze vertelkring bleek vorig jaar een schot in de roos. Onder leiding van Marleen Curvers, zelf senior, krijgen deelnemers volop ruimte voor het delen van levenservaring in een plezierige, opbouwende sfeer. Belangstellenden, iedereen uit Amersfoort, zijn op 24 januari welkom voor informatie en om zelf te ervaren wat een vertelkring is en hoe het werkt.

Delen voor levenslust

Ouderen hebben veel levenservaring, daarin zit hun kracht. Een kring is een plek voor ontmoeting rond de eigen levenservaring, voor het delen van verhalen. Het gaat om vertellen én om luisteren. Vertellen kan over vroeger gaan, maar ook over wat je nu bezig houdt. Telkens blijkt: delen van verhalen geeft levenslust en maakt senioren zelfbewuster over de rijkdom van hun leven. Marleen Curvers (71 jaar): 'Als je vertelt over een ervaring aan een groep oprecht geïnteresseerden, dan brengt dat een stroom van verwondering en levenslust in beweging. "Heb ik dit meegemaakt?" Degene die vertelt, krijgt alle aandacht, jouw verhaal wordt niet onderbroken, niemand oordeelt want het is jouw ervaring. We hebben veel plezier met elkaar, mensen worden hier blij van.'

Platform Levensverhalen promoot de vertelkring

Marleen Curvers raakte geïnspireerd voor de Vertelkring met senioren via Stichting Platform Levensverhalen. Op 31 januari strijkt dit Platform van vertelkringen eenmalig neer in Amersfoort en houdt open huis. 'Hier zag ik hoe zinvol en inspirerend vertellen kan zijn. Ik heb ook een training voor gespreksleiders gevolgd en Indebuurt033 heeft mijn eerste vertelkring met een subsidie gesteund. Ik kan iedereen aanraden om deze inspiratiemiddag in de Bergkerk te bezoeken. Een unieke kans voor mensen met oprechte belangstelling voor de verhalen van senioren.

Informatie Vertelkring Amersfoort

Informatiemiddag op woensdag 24 januari, om 14:00 uur in inloophuis De ontmoeting. Adres: De Bekroning 2, Amersfoort. De vertelkring gaat van start op vrijdag 2 februari, 14 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Marleen Curvers, 033-4553654 of info@m-curvers.nl

Informatie inspiratiemiddag Platform Levensverhalen

Woensdag 31 januari, 13 - 16.30 uur. Adres: Bergkerk, Dr. A. Kuyperlaan 2, Amersfoort. Aanmelden verplicht via www.stichtinglevensverhalen.nl. Op 12 maart 2018 start in Utrecht een training voor gespreksleiders. Meer info bij Platform Levensverhalen, op de website of via mob. 06 1330 5403.