• Rob Walrecht aan het werk, november 2017

    Nikita Nomikos

Weer cursus 'Leer het heelal begrijpen'!

14-06-2018, 14:36 | Lezersnieuws | Rob Walrecht

Datum:

woensdag 12 september 2018, 20:00

Locatie:

Paladijnenweg 251
SGS Guido
Amersfoort

In het najaar van 2018 geeft Rob Walrecht weer zijn complete cursus ?Leer het heelal begrijpen?. Het is de tweede keer dat Rob deze cursus geheel in eigen beheer geeft, en hij wordt mooi centraal, in Amersfoort, gegeven. Het is een zeer bijzondere cursus: niet alleen is het de meest uitgebreide die Rob Walrecht ooit gaf, maar twee professoren sluiten de cursus af met speciale, extra lessen!

Sterrenkunde is leuk! De cursus is bedoeld voor iedereen die eens wat meer wil weten over de sterrenhemel, het zonnestelsel en het heelal in het algemeen. Hoewel de cursisten natuurlijk veel informatie zullen krijgen gaat het in de cursus vooral over het begrip. Kennis kun je opzoeken, bijvoorbeeld in de cursusboeken, maar begrip blijft bij je! Rob Walrecht bouwt dat van de grond af op en biedt de cursisten zo een fundament waarop zij zelf naar wens verder kunnen bouwen, door te lezen en documentaires te bekijken, of andere cursussen te volgen. De cursus is ook erg geschikt voor docenten van voortgezet en basisonderwijs en studenten van de PABO. De cursus was in 2017 een ongekend succes! Er waren cursisten uit het halve land (o.a. Purmerend, Dordrecht en Nijmegen) en men was erg te spreken over het programma, het materiaal, de lessen en vooral ook de prettige, ontspannen atmosfeer waarin de cursus werd gebracht.

Twaalf lessen De cursus wordt gegeven in Amersfoort en bestaat uit tien lessen op de woensdagavonden van 12 september tot en met 28 november (uitgezonderd 17 en 24 oktober, vanwege de herfstvakantie). Aansluitend zijn er in december twee bijzondere lessen, verzorgd door professionele astronomen: prof.dr. Ed van den Heuvel en prof.dr. Henny Lamers.

De cursus kost ? 175,00. Dat is inclusief het cursuspakket t.w.v. ? 61,80, dat bestaat uit de drie cursusboeken van de serie Genieten van de sterrenkunde en de planisfeer.

Informatie: https://www.walrecht.nl/nl/nieuws/cursus-sterrenkunde-najaar-2018 Opgeven via info@walrecht.nl