Wijkevenement Liendert

13-06-2018, 19:35 | Lezersnieuws | Ronald Sutmuller

Datum:

zondag 24 juni 2018, 10:00 tot 15:00

Locatie:

Lageweg 8
OBS De Wiekslag
Liendert

Veel te doen tijdens wijkevenement in Liendert

Op zondag 24 juni organiseert Jongeren Parcours Liendert een dag vol workshops. Kinderen en jeugd van alle leeftijden zijn van 10.00 tot 15.00 uur welkom op TwentyFourSix (#246) aan de Lageweg 8. Er worden onder meer freerun- en breakdance clinics gegeven en rap battles georganiseerd. Maar kinderen kunnen ook op slootsafari gaan en zelf koken en bakken. De dag wordt spectaculair afgesloten.

Jonas Driessen, motor achter Jongeren Parcours Liendert en organisator van de dag, wil met dit event de jeugd uit de wijk met elkaar in contact brengen: ?Ik zie nu al iedere week meer jongeren naar onze freerun clinics komen. Het is gaaf om te zien dat ze dan grenzen durven opzoeken, elkaar stimuleren om mooie dingen te doen en elkaar ook echt helpen om deze onder de knie te krijgen. Daarnaast zie ik gedragsverandering optreden. Voorbeeld gedrag wordt namelijk beloond met de (assistent)trainer status. Met het evenement op 24 juni wil ik ook de laatste jongeren bereiken, zodat ze zich onderdeel gaan voelen van de wijk.?

Om tien uur gaat het evenemententerrein open. Vanaf half elf vinden er de hele dag door activiteiten plaats. Die activiteiten worden mogelijk gemaakt door diverse mensen en organisaties. Zo stelt de Mavo Muurhuizen de gymzaal ter beschikking, geeft Jongeren Parcours Liendert zelf de freerun clinics, A-Dance de breakdance clinics, nePaul van hetHuis van Bartels kinderen mee op slootsafari en geeft 3Jette, eveneens Huis van Bartels, een vuurwerk workshop. De Djem? lessen worden gegeven door Abu en de kook- en baklessen door Fatiha. De barbecue wordt mede mogelijk gemaakt door de Rotari Amersfoort-West. Bij de entree krijgt iedereen een sticker waarmee men kan deelnemen aan de gratis halal-barbecue.

Driessen: ?We hebben een programma voor alle leeftijden willen ontwikkelen. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Het volledige programma is te vinden op www.jongerenparcoursliendert.nl.?