• Violiste en docente Sylvia Houtzager

    Prive foto

Wisselbeker viooldocente Sylvia Houtzager

25-05-2018, 14:36 | Lezersnieuws | Tim van der Hammen

Datum:

zaterdag 26 mei 2018, 11:00 tot 11:30

Locatie:

Snouckaertlaan 64-66
Muziekschool Amersfoort
Amersfoort

AMERSFOORT Viooldocente Sylvia Houtzager van Muziekschool Amersfoort ontvangt zaterdag 26 mei 2018 om 11:00 uur, voor het leukste muzikale optreden met kinderen, een wisselbeker uit handen van cabaretier Vincent Bijlo. Deze prijs wordt door hem uitgereikt namens stichting ?Nationale Dag Van De Muziek?, die deze uitdaging eerder dit jaar uitschreef. Deze korte ceremonie vindt plaats bij Muziekschool Amersfoort, Snouckaertlaan 64-66, 3811 MB Amersfoort.

Deze onderscheiding voor het leukste optreden met kinderen werd door Houtzager ingestuurd in het kader van De Nationale Dag van de Muziek. Op zaterdag 24 maart jl. werd de eerste editie van de landelijke Nationale Dag van de Muziek gehouden.

De wedstrijd werd uitgeschreven om het thema ?muziek met kinderen? te promoten. Viooldocente Sylvia Houtzager (?54) stuurde de leukste bijdrage in en ontvangt hiervoor de jaarlijkse wisselbeker. Tijdens de aftrap van het wijkteam in Leusden-Zuid speelden Houtzager met een aantal leerlingen ondersteunende muziek, waarbij de burgemeester van Leusden, Gerolf Bouwmeester op het podium m?t viool ook actief betrokken werd. Houtzager liep, met haar leerlingen achter haar aan, al muziek makend over het feestterrein. Als een soort Zwaan-kleef-aan wist zij hiermee de feestvreugde voor het publiek en de kinderen te verhogen.

Stichting ?De Nationale Dag Van De Muziek? (NDVDM) Zangeres en zangpedagoog Marjolijn Peper (?62) uit Zeist is de bedenker van deze themadag, waarbij landelijke aandacht word gevraagd om het belang van muziek, en vooral muziekonderwijs aan kinderen in het zonnetje te zetten.

In het comit? van aanbeveling van de NDVDM zitten eerder genoemde cabaretier Vincent Bijlo en hoogleraar neuropsychologie Prof. Dr. Erik Scherder. Ambassadeurs zijn onder meer zangeres Karin Bloemen, Karel de Rooij (Mini & Maxi), componist en muzikant Tonny Eyk en bandoneonist Carel Kraaijenhof.