• Logo

  pixabay
 • Corrie Derks en Noor Verheul tijdens een workshop

  eigen
 • Corrie Derks

  eigen
 • Noor Verheul

  eigen

Workshop: klankverhaal als inspiratie voor levenskunst

20-12-2017, 11:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 20 januari 2018, 10:00 tot 17:00

Locatie:

kraailandhof 1, Amersfoort
Basisschool de Biezen - Kraailandhof 1 - Hoogland
Amersfoort

'Zeehondenhuid, zielenhuid'

We maken bij deze workshop: "Klankverhaal als inspiratie voor Levenskunst', gebruik van het sprookje: "Zeehondenhuid, zielenhuid" uit het boek: "De ontembare vrouw" van Clarissa Pinkola Estés.

Het sprookje 'Zeehondenhuid / zielenhuid' vertelt het verhaal van een jonge vrouw, zo is het in dit verhaal maar het kan ook een man zijn, die door onwetendheid, naïviteit, onbewust-zijn of noem het 'het lot' een levens bepalende keuze maakt. Een verbintenis, waardoor ze afdwaalt van haar wezen dat zij oorspronkelijk is. En haar ziel droogt uit.

Dit sprookje is een prachtige metafoor zoals ons levenspad, kan verlopen…

Na de eerste gloed van de eigen keuzes, ontstaan de barstjes en scheurtjes in ons geluk door de dagelijkse sleur of stress of het in de lucht houden van alle ballen en verschrompelt de glans van het leven.

Lange tijd niet in staat om de drempels te nemen, hervindt ze uiteindelijk met behulp van haar geesteskind de moed, de kracht om naar binnen te keren en bij zichzelf te bepalen hoe zij weer in verbinding kan komen met haar oorspronkelijke ziel. Gehoor kan geven aan het verlangen van haar ziel, haar wezen.

Dus Zaterdag 20 januari '18; van 10.00 tot 17.00, een Inspiratiedag met 'Zeehondenhuid, zielenhuid'

Je bent welkom op deze dag voor inspiratie, ontmoeting en persoonlijke ontwikkeling. Een dag die in het teken staat van de de reis die je maakt naar jouw zielenhuid. Wellicht kun je voor jezelf een thema benoemen waarmee je het nieuwe jaar in gaat. We werken met: het sprookje - klankschalen - beeld - taal - oefening -uitwisseling

Een mooie opmerking die ik hoorde tijdens een van de vorige inspiratiedagen is: "Ik kan hier zonder gêne vrij-uit-spreken over datgene wat me dwars zit en waar ik naar verlang."

Het adres:

Basisschool de Biezen

Kraailandhof 1

3828 JN Hoogland (vlak bij Amersfoort)

Algemene informatie:

Deze dag wordt gegeven in samenwerking met zingevingstherapeut en trainer Noor Verheul.

Tarief voor deze dag: €75,00 (incl. BTW) en incl. de thee en koffie en reader

Voor de lunch vragen we elke deelnemer om iets aan eten mee te nemen voor

2 tot 3 personen om gezamenlijk ook hierin uit te wisselen

Aanmelden bij welkom@corriederks.nl

Na overmaking van het bedrag aan Corrie Derks op NL25ASNB0942119614 met vermelding van je naam en datum van de workshop, is je aanmelding definitief