Workshop Mindful Opvoeden bij Mamacafe Nieuwland

26-10-2017, 13:21 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 14 november 2017, 19:30 tot 22:00

Locatie:

Zeldertsedreef 2, Nieuwland
De Boerderij
Nieuwland

Opvoeden kan stressvol zijn. Het toepassen van mindfulness in de opvoeding kan daarbij helpen. Mamacafe Nieuwland organiseert daarom op dinsdag 14 november Mindful Ouderschap. In deze workshop vertellen drs. Jacquiline Regtuit (orthopedagoog) en Marscha Kooy(mindfulnesstrainer) over opvoedpatronen. De workshop start om 19.30 (inloop vanaf 19.00) in de Wijkboerderij aan de Zeldertsedreef 2 in Nieuwland.

Ouders leren in deze workshop automatische patronen te herkennen, te begrijpen en te verminderen. Mindful opvoeden helpt om een betere interactie tussen ouders en kinderen te ontwikkelen dat minder stressvol is.

Iedere ouder kent opvoedpatronen vanuit hun eigen jeugd. Daarbij komen oordelen kijken. Deze patronen hebben invloed op de manier waarop je jouw kind(eren) opvoedt. In de workshop ga je onderzoeken welke opvoedpatronen in jouw jeugd een rol speelden. We gaan in op de vraag welke patronen uit je eigen opvoeding je herkent in de manier waarop jij de kind(eren) opvoedt.

Wat gebeurt er in het lichaam, met de gedachten en de emoties als deze patronen een rol spelen. Welke automatismen herken je en leveren spanningen op?

Welke in- en externe invloeden spelen een rol in de interactie tussen ouder en kind. En we gaan ervaren hoe een time-out je kan helpen om los te komen van ongewenste automatische reacties.

Aanmelden mamacafe.nieuwland@gmail.com

Zie ook Facebook.com/mamacafenieuwland033

Kosten € 5,-