• Workshop: Vergroot je eigenliefde. Omhels jezelf met duizend armen. WiesvanOlst.

    Miek Kieft

Workshop: Vergroot je eigenliefde.Omhels jezelf met duizend armen.

31-07-2017, 12:51 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 12 augustus 2017, 13:00 tot 17:00

Locatie:

Egdiushof 9, Amersfoort
Egidiushof 9 Amersfoort
Amersfoort

Workshop: Vergroot je eigenliefde. Omhels jezelf met duizend armen.

Hoe is het gesteld met jouw eigenliefde? Durf jij helemaal jezelf te zijn? Kwetsbaar te zijn? Voor jezelf te gaan staan, ook als je daardoor het risico loopt afgewezen te worden? Spreek jij je eigen waarheid? Accepteer jij jezelf zoals je bent? Ben je trots op dat wat je tot nu toe gedaan hebt? Vaak denken we dat dat zo is, maar als je echt gaat voelen kun je merken dat er onbewust processen bezig zijn waardoor je meer loyaal bent aan een ander ( bijvoorbeeld je familie) dan aan jezelf. Als ik vanuit mijn christelijke opvoeding geleerd heb de ander meer lief te hebben dan mijzelf, zal ik misschien geneigd zijn om over mijn eigen grenzen te gaan.Als ik mijn eigen blokkades, schaduwkanten onder ogen zie, kan ik vanuit mededogen naar mijzelf ook steeds meer mededogen naar de ander hebben. ( de Boeddha in onszelf met duizend armen naar de ander). Ik kan dan meer in mijn eigen stroom zijn en mijn eigen pad volgen.

In deze workshop willen we op een speelse manier onder andere via opstellingen onderzoeken hoe we onze eigenliefde kunnen vergroten. Wat zijn de belemmeringen en mogelijkheden om onszelf te omhelzen met duizend armen.

We formuleren jouw verlangen naar eigenliefde in een zin. Bijvoorbeeld: 'ik wil mijzelf liefhebben''. Vervolgens kiezen we representanten voor de woorden in deze zin. Want, zoals bekend in opstellingen, woorden hebben scheppings-- en zeggingskracht. Je kunt zo onder andere inzicht krijgen in de dynamiek van jouw innerlijke delen.

www.wiesvanolst.nl info@wiesvanolst.nl