Yoga in het VlinderHuys op woensdagochtend

08-12-2017, 09:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 17 januari 2018, 09:30 tot 10:45

Locatie:

Barchman Wuytierslaan 51, Amersfoort
het VlinderHuys
Amersfoort

Yoga is voor iedereen: van jong tot ouder. Ben je lenig dan is dat mooi, maar is geen doel in yoga. Ook voor degenen die niet lenig zijn is yoga zeer geschikt. Het is niet belangrijk wat de persoon naast je doet en je hoeft al helemaal niet beter te zijn dan degene naast je op de mat.

Als je veel last hebt van spanning en je moeilijk kan concentreren kan yoga je helpen om te leren ontspannen zodat het rustig wordt in je lichaam en in je hoofd. Je begrijpt dat dit alles niet in één les is te leren, geef jezelf tijd en ruimte. Wat we doen met yoga is weer bewust worden van ons lichaam en van onze geest. De yoga houdingen dagen je op fysiek gebied uit, je wordt bewust van je lichaam, ze geven je meer kracht, maken je flexibel en bevorderen je balans. Tijdens de les gaan we leren om langere tijd in een houding te blijven om zo de spanning die in je lichaam aanwezig is, maar ook je gedachten die constant aanwezig zijn, te kunnen observeren en los te laten. Je keert hierbij je aandacht naar binnen. Uiteraard zonder iets te forceren en met een milde kijk naar jezelf en de ander.

Naast de yoga houdingen is er ook aandacht voor meditatie en ademhaling.

Of yoga geschikt is voor jou kom je achter door naar een les te komen. Door 3 proeflessen te nemen kan je ervaren wat yoga met je doet en kan je kiezen uit eigen ervaring of je door wilt gaan.

De les is op woensdagochtend (vanaf 17 januari) van 9.30 tot 10.45 uur in het VlinderHuys en wordt gegeven door Adriaan van Ek, meer info op www.ayoga.nl en www.hetvlinderhuys.nl