• uitrijking wandbord Wylde Swan

    onbekend

’t Hooghe Landt officieel Masterskip school

09-01-2019, 11:51 | Lezersnieuws | M.

Aukje Smulders, afdelingsleider vwo van ’t Hooghe Landt, ontving uit handen van de onderwijscoördinator van de Wylde Swan een overeenkomst en wandbord voor de school als blijk van erkenning en bevestiging van de wederzijdse goede samenwerking. 

Het masterskip programma past uitstekend bij het onderwijs op maat dat ’t Hooghe Landt de leerlingen biedt. Met de wereld als klaslokaal doen leerlingen mee aan een buitenschools programma van zes weken, ze werken aan boord onder leiding van eerstegraads bevoegd docenten aan hun schoolwerk en volgen unieke levenslessen. 

Al vijf jaar, vanaf de start van dit project, gaan er leerlingen van het vwo mee met deze educatieve zeilreis. Inmiddels hebben al 25 leerlingen een trip gemaakt en dit jaar zullen weer zes leerlingen die ervaring gaan beleven. Ook de docent natuurkunde van ’t Hooghe Landt heeft twee keer meegezeild. Hij voer mee als docent aan boord, maar natuurlijk niet met leerlingen van zijn eigen school.

Voor de leerlingen van het vwo is de zeilreis een prachtige invulling van hun lesprogramma op basis van aangepaste studeerwijzers die ze van hun docenten meekrijgen. ’t Hooghe Landt laat leerlingen graag het ruime sop kiezen.