• de laatste lichting Citytrainers

    Buurtsportcoach Amersfoort

10 jaar Citytrainers.

12-06-2019, 13:55 | Lezersnieuws | Jan

Het landelijke concept ‘Citytrainer’  bestaat dit jaar 10 jaar. Amersfoort is 8 jaar hierbij betrokken en heeft in deze periode bijna 200 Citytrainers opgeleid. Wat betekenen de Citytrainers voor de stad en wat betekent de opleiding voor de deelnemers?

 

Citytrainer bestaat 10 jaar en dat mag gevierd worden. Op dinsdagavond 4 juni kwamen 14 partners, gemeenten en sport- en welzijnsorganisaties van het landelijke Citytrainer-netwerk in Utrecht bij elkaar. Zo’n vijftig projectleiders, cursusleiders en actieve Citytrainers gingen het gesprek aan, deelden hun ervaringen en inspireerden elkaar. Amersfoort was vertegenwoordigd door een Buurtsportcoach en drie actieve Citytrainers. Het succes van 10 jaar Citytrainer werd gevierd maar ook de nieuwste ontwikkelingen werden gepresenteerd. Citytrainer gaat internationaal, er is een junior variant ontwikkeld voor leerlingen op de basisschool en inmiddels wordt de cursus in vijf gemeenten, naast jongeren, ook aangeboden aan volwassen. Amersfoort is één van deze vijf gemeenten en is enthousiast. “Alle acht deelnemers die vorig jaar hun certificaat hebben gehaald zijn nu actief in de stad. De één ondersteunt de Buurtsportcoach incidenteel bij activiteiten of evenementen en de ander voert wekelijks activiteiten uit op vrijwillige basis.”

 

Citytrainer in Amersfoort

Acht jaar geleden is Amersfoort gestart met de methode Citytrainer. Het team Buurtsportcoaches zet zich door middel van het verzorgen van deze opleiding in om inwoners van de stad een stap verder te brengen. De opleiding, die 14 weken duurt, is gericht op persoonlijke groei en geschikt voor jongeren en volwassenen met een passie voor sport en bewegen. In de afgelopen jaren zijn er bijna 200 Citytrainers opgeleid. Op dit moment zijn 9 jongeren in de afrondende fase van hun cursus. Na de zomervakantie start er weer een cursus voor volwassenen.