• Fotojournalistiek heeft een prijs

    Fred Stam Amersfoort

Actie Fotojournalistiek heeft een prijs

10-01-2019, 13:53 | Lezersnieuws | Fred

Bron NVJ: 9 januari 2019 UPDATE
(NVJ: Nederlandse Vereniging Journalisten)


“Al 200 fotojournalisten bereid het werk neer te leggen.

Maar liefst 200 fotojournalisten hebben aangegeven dat zij bereid zijn om op vrijdag 25 januari het werk tijdelijk neer te leggen. Het aantal aanmeldingen neemt elke dag toe. Het belteam, onder leiding van NVF-voorzitter Eric Brinkhorst, blijft NVF-leden bellen. Het doel is om alle NVF-leden voor 15 januari te bellen om zo veel mogelijk fotojournalisten te mobiliseren voor de actie. Het NVF-bestuur blijft leden oproepen om deel te nemen aan de actie.

“Het is ongekend in de geschiedenis van zelfstandigen dat zij de krachten bundelen en het werk willen neerleggen”, zegt NVF-secretaris Rosa García López. Zelfstandige ondernemers zijn eenlingen die niet gewend zijn om in een groep te opereren. Nu zoeken ze elkaar op om een vuist te maken. Het is mijn overtuiging dat we ruim over de 200 deelnemende fotojournalisten heen gaan. Dat is een unicum, maar we zijn er nog niet. Hoe groter de vuist hoe kleiner de kans dat fotojournalisten tegen elkaar worden uitgespeeld. Met zoveel actievoerende fotojournalisten kunnen de mediabedrijven onze eisen niet meer negeren.”

Fotojournalisten voeren op vrijdag 25 januari actie tegen de onthutsend lage fototarieven die uitgeefbedrijven op dit moment betalen. De fotografen eisen dat mediabedrijven zich committeren aan toekomstbestendige fototarieven. “
 

Hoe de bereidheid bij de fotojournalisten in de Regio Eemland is om medewerking aan deze oproep te verlenen, is vooralsnog niet bekend.