• De prijzen

    GSG Guido
  • De prijzen

    GSG Guido

Allereerste Amersfoorts Scholierendebat

24-06-2019, 14:50 | Lezersnieuws | esther

Amersfoort- Op donderdag 20 juni vond het allereerste Amersfoorts scholierendebat plaats op GSG Guido Amersfoort. Leerlingen van 5 verschillende scholen namen het tegen elkaar op in een spannend toernooi vol discussie en debat.

Er werd gediscussieerd over onderwerpen als abortus, Facebook, kinderen van IS strijders en indoctrinatie. Dit gebeurde in 3 verschillende debatvormen; Het Lagerhuis 360-graden debat, het parlementair debat en, de meest ingewikkelde: het knock-out-bliksem debat. Iedereen was ontzettend alert, elke keer als er iets werd gezegd wat maar net niet juist was, werd er meteen door zo'n 3 personen op gereageerd. Het niveau was ontzettend hoog. De gemiddelde leeftijd was 16 jaar. Toch discussieerden deze leerlingen over onderwerpen die ontzettend complex zijn, op een manier en met argumenten waar sommige volwassen politici nog wat van kunnen leren.

4 leerlingen mochten door naar de grand finale, waarin ze streden om de titel ‘Amersfoorts debatkampioen’’ . Na discussies over onder andere de uitroeiing van mannen en het belang van het wiel, gaat Maurits van het Nieuwe Eemland er met de individuele titel vandoor. GSG Guido Amersfoort wint de prijs voor school met de beste debaters van Amersfoort. Alle leerlingen mogen trots zijn op hun prestaties in deze kwalitatieve debatten!