Amersfoort zo snel mogelijk CO2-neutraal

12-11-2018, 16:33 | Lezersnieuws | dino

Ik lees in de Stad Amersfoort van 7 november, dat Amersfoort zo snel mogelijk CO2-neutraal wil worden, en dat - volgens de gemeente? - het milieu meer dan ooit ‘leeft‘, zeker nu GroenLinks met twee wethouders in het college zit. Dat het milieu momenteel leeft is één ding wat zeker is, maar voor GroenLinks beslist niet in positieve zin.

Onder het kopje Asfalt lees ik dat het milieu er niet op vooruit gaat als asfalt het groen vervangt. Dat moet ook gecompenseerd worden, aldus de PvdA. Dezelfde PvdA die het geen enkel probleem vindt dat de westelijke rondweg gewoon doorgaat. De klimaatplannen van Amersfoort zijn, op (roze?) papier, uitstekend. En zoals iedereen weet is papier heel geduldig.

Snapt u het nog?

Wat ik mij, zo even tussen neus en lippen afvraag; is wethouder Buijtelaar de Amersfoortse Rutte? Rutte wilde,koste wat het kost, de dividendbelasting afschaffen. Buijtelaar wil, ten koste van alles, de westelijke rondweg door laten gaan. De pas aangetreden raadsleden van een aantal politieke partijen, volgen hem kritiekloos.

De VVD was, zo lees ik ook, wat sceptisch over de motie ‘wonen’, ingediend door vijf fracties. De VVD is van mening, en zo kennen wij de VVD al jaren, dat projectontwikkelaars gewoon moeten kunnen bouwen, zonder al te veel randvoorwaarden. “In een woning van een belegger (een VVD stemmer?) wonen ook Amersfoorters.” (SP stemmers?)

Deze zienswijze is uiteraard ook van toepassing op de nieuwe rondweg. Aannemers moeten gewoon hun gang kunnen gaan. Punt uit! Het zegt méér dan genoeg over genoemde partij. Hoogste tijd voor een college zonder de VVD, en dus socialer.

Ik vraag mij tevens af, als de 67.1 miljoen overschreden wordt, en dat kan niet anders, of dat aan alle burgers wordt medegedeeld, of gaat dat ook weer achter gesloten deuren?

Wordt het nu niet de hoogste tijd om de belangen van de gemiddelde burger(en dus niet de welgestelde VVD aanhanger) als prioriteit te gaan beschouwen? Is die prioriteit niet veel groen, schone lucht, leefbaarheid en menselijkheid? In plaatst van meer gifstoffen zoals stik-en fijnstof in ons leven? Mogen wij ook leven zonder de randvoorwaarden van dit college? 

D. Doppenberg