• Hans Werkman

    Mozaiek

Amersfoortse auteur Hans Werkman presenteert zijn nieuwe boek

15-03-2019, 13:36 | Lezersnieuws | theo

Tijdens de Boekenweek nodigen Uitgeverij Mozaïek en Boekhandel Riemer u mede namens Hans Werkman en Peter Sneep van harte uit voor de presentatie en lezing rondom Werkmans dichtbundel 'Duizend bunder' op woensdagavond 27 maart 2019. De avond sluit aan bij het Boekenweekthema ‘De moeder de vrouw’.

Stevo Akkerman schreef over Werkmans gedichten: De poëzie van Hans Werkman is lichtvoetig, heeft vaak een humoristische ondertoon en toont belangstelling voor het alledaagse detail. Er is een gang te bespeuren van gebrokenheid naar herstel.’

'Duizend bunder' bevat de verzamelde gedichten van Hans Werkman. De titel is ontleend aan de ballade ‘Groninger Hogeland’: ‘Geef ons op de nieuwe aarde / duizend bunder nieuwe klei.’ De bundel verschijnt bij gelegenheid van Werkmans tachtigste verjaardag.
Hans Werkman vertelt op 27 maart over het ontstaan van zijn gedichten. Het is Boekenweek (thema: ‘De moeder de vrouw’), dus hij begint met de moeder-gedichten in de bundel. Extra aandacht geeft hij aan zijn gedichten die in en om Amersfoort spelen.
Na de pauze zal Peter Sneep, musicus en componist, meewerken. Hij heeft de zestien liederen van Hans Werkman, waarmee Duizend bunder afsluit, van melodieën voorzien.

Gratis Toegang. Inloop vanaf 19.30 met koffie / thee. Aanvang 20.00 uur. Locatie: Emiclaerhof 18, 3823 EM Amersfoort.