• VAB en BKL leden voor het gebouw van de Europees Parlement in Brussel

    Foto Djim, Barry van Ravenhorst
  • De voorzitters van VAB (Marc Nieuwland) en BKL (Ron Verhoeve) in gesprek met Annie Schreijer-Pierik

    Ton Voortman

Amersfoortse ondernemers in gesprek met Europarlementariërs

28-09-2017, 13:00 | Lezersnieuws | Ton Voortman

De Vereniging Amersfoortse Bedrijven (VAB) heeft op 26 september samen met haar zusterorganisatie BKL (Bedrijvenkring Leusden) een werkbezoek gebracht aan Brussel. Vijftig ondernemers uit Amersfoort en Leusden en enkele medewerkers van de gemeente Amersfoort namen hieraan deel.

Op het programma stonden een bezoek aan de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie, een gesprek met de vertegenwoordiger van VNO-NCW/MKB Nederland in Brussel en een bezoek aan het Huis van de Nederlandse Provincies. Ook ging de groep in gesprek met twee leden van het Europees Parlement (EP), Annie Schreijer-Pierik en Wim van de Camp, beiden van het CDA.

Doel van het bezoek was een indruk te krijgen van de het functioneren van het EP, de taak van de instellingen die invloed uitoefenen op besluitvorming en de totstandkoming van wetgeving. Er waren veel vragen over actuele onderwerpen, zoals de gevolgen van Brexit, de gang van zaken rond aanbestedingen en subsidies en de vraag, hoe gedetailleerd Europa zich met regelgeving zou moeten bezighouden. De discussie met de beide parlementariërs was dan ook erg levendig. Voor veel ondernemers was dit de eerste kennismaking met de Europese instellingen en de organisaties die daaromheen actief zijn.

VAB en BKL gaan bezien hoe voor ondernemers relevante en interessante informatie van de EU, zoals subsidies, beter over het voetlicht gebracht kan worden.