• Kristan (links) en Dominique (rechts)

    Richard Broekhuijzen
  • De kampioensriem als overwinning!

    nvt

Amersfoortse trainers worden Wereldkampioen Taekwon-Do

10-10-2017, 11:00 | Lezersnieuws | Kristan van Hierden

De Amersfoortse ondernemers van OPUS Personal Training hebben vorige week met groot succes meegedaan aan uniek vierdaags sportevenement: het WK Taekwon-Do in Barneveld.

Dominique Surquin (24), eigenaar van Opus Personal Training, behaalde samen met zijn compagnon en personal trainer Kristan van Hierden (23) goud in de zwarte bandersklasse! Samen maakten deze twee atleten deel uit van het Nederlandse Elite team genaamd de Black Belt Butchers in naam van hun sportvereniging Kisport en in samenwerking met de Amersfoortse kledingzaak Butcher of Blue (BOB). Met dit team overwonnen zij tien teams met totaal 60 deelnemers op het onderdeel springen en breken. De extreem spannende finale teamsparren werd gestreden tegen Argentinië en resulteerde in het felbegeerde gouden eremetaal.

Dominique vertelt: "Voor mijn klasse was ik topfit en heb ik een intensieve trainingssplit van twaalf weken gevolgd. Trainen is tenslotte mijn werk, dus ik weet wat mijn lichaam nodig heeft en wat ik moet doen om te presteren. Prachtig vind ik het ook dat Kristan bij mij is komen werken. We zijn tenslotte ook de beste vrienden." Kristan vult aan: "Het resultaat is natuurlijk super, alleen maar goud scoren. Al die specifieke trainingskennis die we ook 'loslaten' op onze cliënten, zijn ons goed van pas gekomen."

Tevens behaalde Dominique brons tijdens zijn individuele deelname in de -92kg divisie. Kristan wist goud te scoren in zijn -85kg gewichtsklasse.

OPUS Personal Training is gevestigd op de Daam Fockemalaan 22, bij het Klooster nabij de Stichse Rotonde. Om dit succes te vieren is iedereen die fitter, gezonder of sterker wil worden hier van harte welkom voor een gratis trainingsessie!