• Met een elektrische auto werd er geoefend in de gymzaal

    Jeroen van den Bos

ANWB Streetwise op De Vlindervallei

07-12-2017, 16:20 | Lezersnieuws | Bert Jalving

De kinderen van groep 1 t/m 8 van De Vlindervallei kregen praktische verkeerslessen van ANWB-instructeurs. Deze training is speciaal voor kinderen van de basisschool bedoeld. Vroeg of laat moet elk kind veilig leren omgaan met het drukke verkeer. Hoe doe je dat dan? Door heel veel samen met de kinderen te oefenen.

De kinderen van groep 1 en 2 hebben zich bezig gehouden met verkeersgeluiden en het oefenen van veilig oversteken. Groep 3 en 4 hebben geleerd om veilig over te steken, tussen twee auto's en op het zebrapad. Verder hebben zij ook ervaren in de elektrische auto waarom een gordel of een autostoeltje noodzakelijk is.

In groep 5 en 6 ging het over het leren inschatten van de remweg van een auto. De kinderen mochten plaatsnemen op de bijrijdersstoel in een ANWB-lesauto en d.m.v. een dubbele bediening zelf remmen! Voor deze activiteit was een deel van de Evertsenstraat tijdelijk afgesloten!

Voor de kinderen van groep 7 en 8 waren fietsbeheersing en gevaarherkenning van belang, vooral omdat deze leerlingen al bijna naar het voortgezet onderwijs gaan. Ook werd een fietscontrole uitgevoerd. Als afsluiting mochten de kinderen op een elektrische step het parcours op het plein afleggen.